Портал в режимі тестування та наповнення
Кримінальна відповідальність загрожує трьом жителям Одещини за незаконну порубку дерев
Опубліковано 08 грудня 2023 року о 11:00

Одному правопорушнику слідчі вже висунули обвинувачення і скерували до суду. Щодо двох інших фігурантів досудове розслідування триває.

Під час патрулювання території обслуговування поліцейські викрили у незаконній порубці дерев жителя Болградського району. Чоловік, не маючи спеціального дозволу, на полезахисній смузі неподалік села Плоцьк вирубав 10 дерев – софор та акацій, що належать Арцизькій міській раді. В ході розслідування розпочатого за даним фактом кримінального провадження було встановлено, що своїми діями правопорушник завдав державі збитків на суму понад 85 тисяч гривень.

Слідчі відділення поліції № 1 Арцизького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у незаконній порубці дерев у захисних насадженнях, що заподіяло тяжкі наслідки. Такі протиправні дії кваліфікуються за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт поліцейські вже скерували до суду. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

Ще двох жителів Одеського району правоохоронці викрили під час незаконної порубки дубової посадки біля села Градениці. За допомогою бензопили чоловіки встигли спиляти 14 дубів та завантажити їх у причепи мотоциклів.

Поліцейські Одеського районного управління поліції № 2 вилучили в якості речових доказів транспортні засоби, спиляні дерева та бензопилу і розпочали провадження за ч. 2 ст. 246 ККУ, якою кваліфікується незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, зокрема за попередньою змовою групою осіб. Такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Після проведення експертизи та встановлення суми завданої державі шкоди, буде вирішуватися питання про остаточну правову кваліфікацію та повідомлення фігурантам про підозру. 

Слідство триває.

Одеське районне управління поліції № 2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux