Портал в режимі тестування та наповнення
«Криміналіст – професія за покликанням», - розповідає поліцейський з Арцизу Олег Фудулакі
Опубліковано 26 березня 2024 року о 16:30

Підполковник поліції вже понад 20 років працює за фахом в одному й тому ж підрозділі. 

Вбивства, розбійні напади, крадіжки, а зараз ще й воєнні злочини – розкриття всіх цих кримінальних правопорушень не обходиться без участі криміналістів. Вони одними з перших прибувають на місце події і виконують роботу від якої залежить хід досудового розслідування та винесення справедливого вироку суду. Кваліфіковані спеціалісти з глибокими знаннями відмінно володіють сучасними криміналістичними техніками та постійно вдосконалюють свої навички. Без них розкрити тяжкі та заплутані злочини часто буває складно, а іноді й неможливо. 

Одним з таких фахівців у своїй професії  є  старший спеціаліст-криміналіст Болградського районного відділу поліції Олег Фудулакі. 

Свій шлях в органах внутрішніх справ Олег розпочав у 2002 році, прийшовши на посаду експерта Арцизького районного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Після реформи системи органів внутрішніх справ продовжив свій професійний шлях вже на посаді криміналіста територіального відділу поліції, де працює і по нині.

«Робота криміналіста забирає багато часу. Адже виїжджати на місця злочинів ми можемо як вночі, так і в неробочі та святкові дні. Пам’ятаю одного разу огляд місця події за фактом подвійного вбивства тривав двоє з половиною діб з перервами на нічний час. В ході огляду місця вчинення злочину було вилучено багато слідової інформації різних видів: сліди рук, взуття, предмети зі слідами крові та інші речі, що становили інтерес для слідства. А в ході огляду одного з тіл був зафіксований характерний слід, який залишився в результаті удару кулаком, на одному з пальців якого було кільце-печатка з характерним малюнком. Через кілька днів ми встановили чоловіка, на пальці якого був перстень з точно таким візерунком. У нього ми відібрали сліди пальців рук, вилучили взуття, які за результатами низки судових експертиз підтвердили його причетність до подвійного вбивства. В подальшому ця особа під час допиту зізналась в скоєнні злочину.  Можу сказати, що кожен випадок індивідуальний, кожна справа унікальна, і однакових ситуацій не буває», - згадує  Олег. 

«Криміналіст – це не просто робота, а покликання на все життя.  Відчуття справедливості та бажання допомагати людям керують мною в професійній діяльності вже багато років. Коли злочинець отримує справедливе покарання -  це надихає рухатися далі» - підсумовує  підполковник поліції.

Болградський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux