Портал в режимі тестування та наповнення
Двох жінок та дев’ятьох чоловіків поліцейські притягують до відповідальності за крадіжки в Одеській області
Опубліковано 29 квітня 2022 року о 11:53

Зловмисники обкрадали магазини, автомобілі, лікарні, під’їзди багатоповерхівок, родичів, односельців, навіть дітей.

46-річна жителька Одеси набрала в крамниці товару для догляду за волоссям на суму більше пів тисячі гривень, сховала в рюкзаку і пронесла повз касу, не заплативши. Втім далеко втекти з крамом і уникнути кримінальної відповідальності їй не дозволили охоронці з поліцейськими.

Аналогічно вчинив і 35-річний мешканець Болграда, викравши в магазині кросівки. Втім після того, як чоловіка викрили, завдані збитки крамниці він відшкодував.

А от 49-річна жителька Болградського району в одному із магазинів у райцентрі викрала гаманець з 600 гривнями, який дівчина поклала у продуктовий кошик. Зловмисницю поліцейські швидко встановили, вилучили у неї крадене і повернули потерпілій.

Ще троє молодих чоловіків віком 18-ти, 19-ти та 22-х років з Роздільнянського району обікрали в райцентрі автомобіль 23-річного містянина. Власник залишив транспортний засіб ненадовго на парковці, а коли повернувся, з-під капоту зник акумулятор. Поліцейські за декілька годин встановити компанію молодиків з чужим майном і вилучили його.

36-річний мешканець міста Теплодар, що в Одеському районі, вирішив далеко не їздити заради дармової наживи, пішов до сусіднього під’їзду і викрав камеру відеоспостереження. Чоловік вжив заходів конспірації, одягнувши маску, щоб його не впізнали, але це йому особливо не допомогло. Зловмисника поліцейські встановили і зібрали всі речові докази, щоб направити справу до суду.

Ще один житель Одеського району з Ясьок віком 27 років обікрав вітчима та односельчанку, коли тих не було вдома. Зловмисник виніс з обійстя чоловіка бензопилу, а жінки – ванну. Поки потерпілі довідалися, що їх обікрали, пройшов який час, але це не завадило поліцейським встановити правопорушника.  

Обікрав односельчанку і 22-річний мешканець села Олександрівка з Одеського району. Знаючи, що літня жінка зрідка з’являється на дачі, він проник через вікно у будинок і викрав телевізор. Його відсутність потерпіла виявила аж за місяць, втім зловмисника це не врятувало від кримінальної відповідальності.

45-річний житель Ізмаїла пішов легшим шляхом: знайшов на скейт-майданчику захоплених грою дітей, пересвідчився, що вони не слідкують за своїми речами і викрав мобільний телефон, що лежав у куртці 12-річного хлопчика. Ґаджет зловмисник думав продати, але не встиг.

І, нарешті, 35-річна жителька Одеси забирала з лікарні чоловіка, а разом з ним прихопила колісний візок для людей з особливими потребами. Правоохоронці затримали правопорушницю, коли вона, скориставшись викраденим майном, вирішила пожебракувати в середмісті.

За скоєне всі правопорушники понесуть покарання, передбачене статтею 185 Кримінального кодексу України. Деякі справи вже передані до суду.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux