Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські затримали уродженця Донеччини за підозрою в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України
Опубліковано 16 вересня 2022 року о 10:00

Правопорушник продавав фіктивні довідки про незадовільний стан здоров’я чоловікам мобілізаційного віку для використання під час виїзду закордон. Коштували такі документи 6500 доларів США.

Співробітники Управління міграційної поліції Одещини спільно з прикордонниками з’ясували, що 36-річний громадянин, зважаючи на обмеження воєнного стану, розробив злочинну схему легкого збагачення на військовозобов’язаних, охочих виїхати з України навіть в протиправний спосіб, аби уникнути мобілізації. Клієнтів правопорушник вишукував в одній із соціальних мереж.

Правопорушника затримали під час отримання другого траншу розміром 4000 доларів США від чоловіка, якому він запропонував за 6500 доларів довідку про наявність захворювань. Вона мала би стати підставою для звільнення «ухилянта» від призову та зняття з військового обліку і дозволити безперешкодний виїзд закордон.



Під час проведення обшуків у помешканні та автомобілі фігуранта правоохоронці вилучили мобільні телефони, чорнові записи, 6300 доларів США та інші речові докази протиправної діяльності.

Слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, що були вчинені за попередньою змовою з групою осіб та з корисливих мотивів. Цей злочин передбачений ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Підозрюваний затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Правоохоронці встановлюють, у який спосіб затриманий підробляв документи і хто йому в цьому допомагав.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux