Портал в режимі тестування та наповнення
Кілька днів не виходив на зв’язок з батьком: поліцейські оперативно розшукали зниклого безвісти 17-річного одесита
Опубліковано 11 вересня 2024 року о 15:00

Хлопець гуляв кілька днів і не вважав за потрібне повідомити, де він знаходиться. 

10-го вересня житель Пересипського району Одеси повідомив поліцейським, що його 17-річний син кілька днів тому пішов з дому і не повернувся, а телефон його вимкнений. На пошуки юнака негайно був задіяний весь особовий склад територіального відділу поліції. Правоохоронці обстежили усі можливі місця перебування зниклого, опитали  його знайомих та друзів, розіслали орієнтування до інших територіальних підрозділів поліції Одещини та в соціальні мережі, аби привернути увагу громадян.

За декілька годин поліцейські виявили розшукуваного у місті. Увесь час хлопець гуляв, а батькові нічого не повідомляв про своє місцеперебування, бо вважає себе дорослим.

«Чоловік самостійно виховує сина, який, не попереджаючи його, вже неодноразово покидав місце мешкання. Протягом останнього року ми чотири рази розшукували хлопця, повертали його додому та проводили з ним і батьком профілактичні бесіди. Відтак цю сім’ю ми поставили на профілактичний облік як таку, що опинилася у складних життєвих обставинах, а самого хлопця – за категорією «утікач». До повноліття хлопця родина у нас на постійному контролі», - зазначила інспектор ювенальної превенції відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Ганна Нікіфоренко.

Також вона повідомила, що відносно батька складено протокол за ч. 2 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та/або неповнолітніх дітей повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення. Це правопорушення карається штрафом до 5100 гривень.

Закликаємо батьків будувати довірливі стосунки з дітьми, а у разі їх зникнення, не гаяти час на очікування повернення чи самостійні пошуки, а одразу звертатися до територіального підрозділу поліції або на спецлінію «102». 

Звертаємося й до підлітків: не тікайте з дому, постійно тримайте зв’язок з рідними, і пам’ятайте, що ознаки дорослої людини насамперед у виважених вчинках, за які вона несе відповідальність.

Відділ поліції №3 Одеського районного управління поліції №1 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux