Портал в режимі тестування та наповнення
Хотіли нажитися на чужому: в Одесі правоохоронці викрили двох чоловіків та дівчину у скоєнні крадіжок
Опубліковано 02 жовтня 2023 року о 14:45

Телефон та два ноутбуки – стали предметами злочинного посягання зловмисників. Усе майно поліцейські вилучили та повернули власникам, а правопорушникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Відпочиваючи в одному з барів на вулиці Дерибасівській, раніше судимий за майнові злочини 32-річний містянин викрав зі стійки мобільний телефон відвідувачки, коли дівчина ненадовго відійшла і залишила його без нагляду. Протягом кількох днів поліцейські встановили зловмисника. Викрадений смартфон вартістю 6800 гривень він встиг продати, але правоохоронці розшукали майно і повернули власниці. На час слідства правопорушник поміщений під варту.

А 38-річний одесит за аналогічних обставин викрав ноутбук вартістю 35500 гривень зі столика літньої тераси одного із закладів харчування на вулиці Катериненській. Зловмисник планував отримати від потерпілого винагороду нібито за «знайдений» ним ноутбук, або ж продати його у найближчому ломбарді. Втім правоохоронці оперативно затримали його на вулиці Преображенській, вилучили у нього викрадене майно і повернули власнику. На час слідства правопорушник поміщений під домашній арешт.

Також серед тих, хто вдався до крадіжок, фігурує 19-річна містянка. Біля входу до одного із супермаркетів на вулиці Катериненській дівчина привласника дорожню сумку з ноутбуком вартістю 1200 гривень, яку власник залишив без нагляду, пішовши за покупками. Зловмисниця відразу попрямувала на ринок, щоб продати майно, але реалізувати задумане не змогла, бо правоохоронці оперативно затримали її, а викрадені речі вилучили та повернули власнику. Відносно цієї правопорушниці також обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі відділу поліції N° 2 Одеського районного управління поліції N° 1 під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру у таємному викраданні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. Слідство триває», - розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Анжела Пантелейчук.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути обачними й постійно слідкувати за особистими речами. Не залишайте цінні предмети без нагляду. Пам’ятайте, що іноді скоєння злочину можна попередити власними силами.

Одеське районне управління поліції №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux