Портал в режимі тестування та наповнення
Катували та відбирали бізнес: поліцейські провели другий етап міждержавної спецоперації з нейтралізації діяльності організованого злочинного угруповання
Опубліковано 22 грудня 2022 року о 11:45

Відносно двох учасників злочинного угруповання суд вже обрав безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Працівники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України здійснюють документування протиправної діяльності на території Одеської області та півдня України злочинної організації з транснаціональними зв’язками. Її учасники «спеціалізуються» на скоєнні розбійних нападів, вимагань, примушуванні до скоєння цивільно-правових відносин, викраденні людей, рейдерських захопленнях об’єктів приватної власності. Також на рахунку угруповання – шахрайські заволодіння земельними ділянками.

Нагадаємо:зловмисники мали корупційні зв'язки в органах влади, правоохоронних органах та кримінальних колах сусідньої країни. Потерпілі від їхньої злочинної діяльності були настільки налякані, що не зверталися до правоохоронних органів. Спецоперація з викриття угруповання проводилася за сприяння Європолу та колег з Республіки Молдова. Лідеру, співорганізатору та двом активним учасникам було повідомлено про підозру за вимагання, викрадення людей та підробку документів.

Відтак днями на території Одеської області було проведено другий етап спеціальної поліцейської операції для нейтралізації кримінальної активності учасників організованого злочинного угруповання.

До проведення спецоперації були залучені поліцейські Департаменту захисту інтересів суспільства і держави, Головного слідчого управління Національної поліції України, бійці полку поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області, співробітники Бюро економічної безпеки.

Нагадаємо, що фігурантам інкримінують вчинення злочинів, передбачених:

- ч. 4 ст. 189 (вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження свобод, вчинена повторно, поєднана з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, вчинена організованою групою)

- ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене з корисливих мотивів, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, вчинене організованою групою)

- ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією)

- чч. 3,4 ст. 358 (підроблення офіційного документа особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою, вчинене організованою групою, а також використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Під час проведення другого етапу спеціальної операції було проведено 18 одночасних обшуків за місцями мешкання можливих спільників фігурантів, належному їм автотранспорті, а також на підконтрольних підприємствах.

За результатами вилучено гроші, боргові розписки, печатки підприємств, «чорнову» бухгалтерію, договори про спільну господарську діяльність, зброю та набої до неї.

Наразі судом відносно двох учасників організованого злочинного угруповання обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Поліція разом із Бюро економічної безпеки проводить заходи для встановлення інших епізодів злочинної діяльності учасників ОЗГ та фактів легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

Управління комунікації

Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux