Портал в режимі тестування та наповнення
Катерина Павліченко: Насильство не має виправдання і ми не маємо його толерувати
Опубліковано 05 грудня 2023 року о 09:45

На цьому наголосила заступниця Міністра внутрішніх справ України під час включення в етер національного телемарафону «Єдині новини».

Катерина Павліченко розповіла, що наразі в Україні триває акція «Зроби крок. Чуйність перемагає насильство» щодо протидії насильству. Мета кампанії – закріпити в людей розуміння, що насильство є неприйнятним та продовжувати змінювати культуру спілкування таким чином, щоб розвивати небайдуже суспільство, що свідоме травм війни та об’єднує громадян, які реагують на випадки насильства.

«На перший погляд здається, що ніби як під час війни може зростати толерантність до насильницької поведінки, однак можу вас запевнити, що українці не готові миритися з насильницькою поведінкою. І це насправді відрізняє нас як націю від країни-агресора. Ми постійно відслідковуємо кількість звернень, які надходять від наших громадян до підрозділів Національної поліції і також є певні соціальні опитування, які демонструють, що домашнє насильство вважають неприпустимим 87% наших громадян», – заявила заступниця Глави МВС України.

За словами Катерини Павліченко, за 10 місяців 2023 року до Національної поліції України надійшло 244 тисячі повідомлень щодо вчинення домашнього насильства.

«Варто сказати, що сьогодні ця статистика не є релевантною, оскільки певна кількість територій України перебуває під окупацією. Також велика кількість українців виїхали за кордон. Враховуючи всі ці обставини дійсно варто говорити про те, що кількість звернень до правоохоронних органів є значною та продовжує збільшуватись. Утім, це свідчить і про інший важливий показник, що у громадян є довіра до правоохоронців. Українці і українки не замовчують насильство, не готові його толерувати, а повідомляють у відповідні органи».

Заступниця Міністра внутрішніх справ вкотре нагадала, що домашнє насильство може бути не лише фізичне, але й психологічне, економічне та сексуальне. 

«Кожного разу коли надходить виклик на лінію «102» оператори мають певні алгоритми. Усвідомлюючи, що не завжди особа може надати усю необхідну інформацію, перебуваючи поруч з кривдником, вони можуть зібрати часткову інформацію, але цей виклик буде зафіксований і туди буде відправлений екіпаж поліції», – зазначила Катерина Павліченко.



Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux