Портал в режимі тестування та наповнення
Ізмаїльські поліцейські скерували до суду обвинувальні акти відносно двох водіїв, які допустили ДТП і травмування інших учасників дорожнього руху
Опубліковано 09 липня 2024 року о 11:25

В обох автопригодах потерпілі отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. За скоєне правопорушникам загрожує покарання від штрафу до обмеження волі  з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Перша дорожньо-транспортної пригода сталася 24 квітня близько 7-ї години в місті Ізмаїл. Поліцейські встановили, що 43-річний місцевий житель, керуючи легковим автомобілем Mazda, на перехресті нерівнозначних доріг не надав перевагу в русі автомобілю Ford під керуванням 49-річного жителя Ізмаїльського району, який наближався до перехрестя по головній дорозі, і скоїв з ним зіткнення.  

Друга автопригода сталася 4 травня близько 9-ї години також в Ізмаїлі. Слідчі встановили, що 27-річний містянин, рухаючись по другорядній дорозі на  автомобілі Hyundai, не поступився 69-річному ізмаїльчанину, який прямував головною дорогою на автомобілі ЗАК, і допустив з ним зіткнення. 

Унаслідок обох автопригод водії, які їхали головною дорогою і мали перевагу в русі, травмувалися. У першій ДТП керманич отримав перелом хребта, а у другій – перелом ребер. За висновками судово-медичних експертиз, ці тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості. Двоє інших керманичів не постраждали. 

Усіх водіїв було перевірено на стан сп'яніння – вони були тверезі. 

Порушники визнали свою провину та компенсували витрати на лікування потерпілих.

«Ми долучили до матеріалів проваджень висновки низки судових експертиз, зібрали достатньо інших доказів і під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули обом правопорушникам обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли потерпілим тілесні ушкодження середньої тяжкості. Це правопорушення кваліфікується за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України і карається штрафом від 51 тис. до 85 тис. грн або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Слідство завершено, обвинувальні акти скеровано до суду», - прокоментував старший слідчий Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Вкотре закликаємо водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху та нагадуємо деякі з них:

- для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну;

- на перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перетину проїжджих частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.

Ізмаїльський районний відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux