Портал в режимі тестування та наповнення
Ізмаїльські поліцейські поставили крапку у розслідуванні двох ДТП з потерпілими
Опубліковано 16 вересня 2024 року о 09:55

Унаслідок автопригод постраждали три людини, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Водіям загрожує обмеження волі та позбавлення права керувати транспортними засобами.

Перша подія сталася 22 січня в Ізмаїлі на проспекті Миру. Поліцейські встановили, що 23-річний водій автомобіля «Opel», з’їжджаючи з головної дороги на другорядну, повернув ліворуч і не пропустивши автомобіль «BMW», який їхав по головній дорозі у зустрічному напрямку. Сталося зіткнення транспортних засобів, унаслідок чого 27-річний пасажир керманича автомобіля «Opel» отримав перелам ноги. Дане тілесне ушкодження, згідно з висновком судово-медичної експертизи, відноситься до категорії середньої тяжкості.

А 25 лютого на трасі Одеса – Рені поблизу Ізмаїла 42-річний водій автомобіля «Renault» через свою неуважність допустив зіткнення з автомобіля «Ford». Керманич «Renault» почав здійснювати обгін «Ford», який рухався попереду в попутному напрямку, подав сигнал лівого повороту і почав повертати. Унаслідок автопригоди отримали перелами ніг дві пасажирки правопорушника 42-х та 57-ми років. Отримані ними тілесне ушкодження, згідно з висновком судово-медичної експертизи, також відноситься до категорії середньої тяжкості.

«Перевірка усіх водіїв на стан сп'яніння показала, що вони були тверезі. Після проведення низки довготривалих експертиз ми під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження. Порушники визнали свою провину та компенсували потерпілим витрати на лікування. Обвинувальні акти скеровані до суду. Чоловікам загрожує обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк», - розповів старший слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Вкотре закликаємо водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху та нагадуємо деякі з них:

- для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну;

- у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux