Портал в режимі тестування та наповнення
Ізмаїльські поліцейські після перевірки громадян, яким були зроблені зауваження щодо виконання батьківських обов’язків: «Приємно бачити, що люди змінюються на краще»
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 17:05

Йдеться про сім’ї з села Кислиця Саф’янівської громади, в яких загалом виховується 17 неповнолітніх дітей. Напередодні нового року родини відвідали ювенальні поліцейські, поліцейські офіцери громади та представники служби у справах дітей. Посадовці виявили ряд недоліків, на усунення яких батькам було дано час.

Нещодавно їх перевірили знову. Як зазвичай, увагу звертали на умови проживання малечі, наявність достатнього запасу продуктів харчування, опалення, санітарний стан осель, навчальний процес, де діти досягли шкільного віку.

«Всі батьки дотримуються санітарних норм, доглядають за дітьми, не вживають  спиртних напоїв, одна жінка після проведення неодноразових профілактичних лекцій пройшла курс лікування від алкогольної залежності», - розповів про результати повторної перевірки сімей старший інспектор ювенальної превенції Ізмаїльського районного відділу поліції Роман Кочколов. 

Правоохоронці ще раз нагадали членам родин основні заходи безпеки в побуті, наголосили на дотриманні правил експлуатації обігрівальних приладів, недопущенні пустощів дітей з вогнем та необхідності зберігати легкозаймисті речовини якомога далі від вогню. Дорослих закликали пильнувати малюків, а з підлітками будувати дружні й довірливі стосунки, щоб вберегти їх від поганих компаній та різних халеп.

Дітей перевіряючі порадували солодощами та іграшками, попросили слухатися старших і гарно вчитися.

«Вкотре нагадуємо, що за ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, передбачена відповідальність. Згідно з частинами 1 та 2 статті 184 КУпАП, недобросовісність для дорослих може обернутися накладенням штрафу в розмірі від п’ятдесяти до трьохсот (850 - 5100 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - зауважують поліцейські офіцери Саф’янівської громади Роман Топол і Василь Кулава.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux