Портал в режимі тестування та наповнення
Ізмаїльські поліцейські направили до суду обвинувачення трьом водіям у порушенні ПДР, що призвело до травмування людей
Опубліковано 10 жовтня 2022 року о 12:50

Двоє чоловіків і жінка були неуважними та легковажними за кермом, допустили аварійні ситуації на дорозі і спричинили своїм пасажирам середньої тяжкості тілесні ушкодження.

42-річна жителька Болградського району наприкінці червня, їдучи по Ізмаїлу на автомобілі «Fiat» і виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не поступилася дорогою автомобілю «Сhevrolet», що мав перевагу в русі, й допустила з ним зіткнення. В результаті дорожньо-транспортної пригоди постраждала пасажирка «Сhevrolet», жінці діагностували переломи ребер.

Аналогічна ситуація сталася наприкінці липня на перехресті трас Болград-М-15 та Одеса-Рені. 31-річний житель Ізмаїльського району, звертаючи легковим автомобілем «Mercedes-Benz» з другорядної дороги на головну, не надав перевагу в русі вантажному автомобілю «Scania» з напівпричепом і допустив з ним зіткнення. Внаслідок аварії постраждала дружина кермувальника «Mercedes-Benz», яка знаходилася поруч, жінка також отримала переломи ребер.

Ще одну аварію в липні на трасі Одеса-Рені допустив 55-річний житель Ізмаїльського району. Чоловік, їдучи на автомобілі «Mercedes-Benz» не вибрав безпечної швидкості та дистанції і здійснив зіткнення з напівпричепом «Schmitz» у складі автомобіля «Volvo», який рухався попереду в попутному напрямку. В цій аварії пасажирка водія «Mercedes-Benz» зламала руку.

Правоохоронці перевірили водіїв на вміст алкоголю в організмі, всі вони були тверезі. Чоловіки та жінка визнали, що порушили правила дорожнього руху, й пояснили: були неуважними та самовпевненими.

«Після проведення низки експертиз поліцейські під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України, за ознаками порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження», - прокоментував слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Обвинувальні акти скеровані до суду. Відповідно до санкції згаданої статті, правопорушникам загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Поліцейські вкотре закликають учасників дорожнього руху бути свідомими і дотримуватися встановлених правил заради власної безпеки та оточуючих.

Нагадуємо:

  • згідно з п.2.3-б ПДР, для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;
  • згідно з п. 12.3 ПДР, у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди;
  • згідно з п. 13.1 ПДР, водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу повинен дотримувати безпечної дистанції та безпечного інтервалу;
  • згідно з п.16.11 ПДР, на перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перетину проїжджих частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.

Ізмаїльський районний відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux