Портал в режимі тестування та наповнення
Ізмаїльські поліцейські долучилися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
Опубліковано 08 грудня 2023 року о 13:00

На цю тему поліцейські поспілкувалися з людьми на вулиці, з молоддю у навчальних закладах, з особами, які стоять на профілактичному обліку, та сім'ями переселенців.

На вулиці з жителями району правоохоронці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо збереження здорового клімату у родинах. Зокрема, недопущення сварок, принижень, рукоприкладства. Поліцейські закликали громадян цінувати та поважати людей, з якими вони ведуть спільний побут, а батьків - належно виховувати дітей. Кожному співрозмовнику вони роздали тематичні листівки з номерами телефонів установ та організацій, до яких треба звернутися у разі негативної зміни ситуації між родичами у сім’ї.

Продовжили свої заходи поліцейські у середніх і вищих навчальних закладах міста Ізмаїла. Там, всі охочі взяли участь у тематичному квесті. Відсканувавши на смартфоні QR-код, кожен прочитав окрему історію з життя реальних людей, які зіштовхнулися з домашнім насильством, пройшли непростий шлях, але впорались. 

«Молоді ми розповіли, що таке домашнє насильство, які бувають його форми та яка відповідальність передбачена за скоєння цього правопорушення. Зазначили, що у сімейному колі навіть маленька образа може спровокувати великий конфлікт. Тож сімейні стосунки у родині потрібно ґрунтувати на повазі один до одного», - розповіла інспекторка сектору протидії домашньому насильству територіального підрозділу поліції Валентина Іванова.

Разом з поліцейським офіцером громади Романом Топалом співробітники даного сектору відвідали громадян, які стоять на обліку за категорією «кривдник» через домашнє насильство. Правоохоронці вчергове провели з ними профілактичні бесіди, нагадали про належну поведінку в побуті з рідними і зазначили, що свідками сварок часто стають діти, які на прикладі дорослих в майбутньому можуть перейняти аналогічну поведінку і спосіб життя. Тож треба бути свідомими у своїх вчинках. Діточок поліцейські закликали бути слухняними та пригостили солодощами.

Провідали поліцейські і сім’ї переселенців з Миколаївщини та Херсонщини, які оселилися на території Саф’янівської громади. 

«Важливо працювати не лише з кривдниками, а й з постраждалими особами, залучати всіх суб'єктів у сфері протидії та запобігання домашньому насильству для вирішення проблеми. Це дуже складна та подеколи тривала робота. Найперше, що потрібно зробити постраждалим або свідкам домашнього насильства – звернутися до поліції за номером 102 або особисто до найближчого територіального підрозділу поліції. Отримати консультацію та підтримку також можна на Урядовій «гарячій лінії» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547. Також чат-бот МВС https://t.me/police_helpbot надасть повну інформацію щодо домашнього насильства, підтримку та допомогу в цьому питанні», - наголосила старша інспекторка сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Ізмаїльського районного відділу поліції Валентина Іванова.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux