Портал в режимі тестування та наповнення
В Ізмаїлі поліцейські відправили двох чоловіків на лаву підсудних за шахрайство
Опубліковано 24 березня 2023 року о 11:45

Один містянин у незаконний спосіб заволодів мобільним телефоном у поштовому відділенні, а другий – грошима сусідки.

37-річний чоловік, який має шість судимостей за незаконне заволодіння транспортним засобом, пограбування і розбійні напади, замовив в інтернет-мережі мобільний телефон вартістю майже дев’ять тисяч гривень. Коли товар прибув у поштове відділення, зловмисник під час огляду тихцем замінив його на зарядний пристрій, а працівникам пошти повернув коробку з заміною, заявивши, що гаджет йому нібито не підійшов і його треба повернути власнику. Ті одразу виявили відсутність телефона і змушені були звернутися в поліцію, оскільки чоловік не хотів визнавати свою причетність до правопорушення і повертати річ, за яку не заплатив. Правоохоронці зібрали достатньо доказів, зокрема і записи з камер відеоспостереження, і лише тоді громадянин зізнався у скоєному і повернув телефон. 

68-річний чоловік під приводом допомогти літній сусідці купити харчі та ліки зняв з її банківської картки, яку вона довірили йому, додаткові чотири з половиною тисячі гривень і витратив на власні потреби. За декілька днів потерпіла дізналася, що на картці відсутні кошти, однак сусід заперечив свою причетність до цього. Жінка звернулася в поліцію, і дізнавачі викрили зловмисника. Після того, як правоохоронці зібрали докази, що підтверджують протиправні дії чоловіка, він зізнався у скоєному і повернув пенсіонерці гроші. 

Поліцейські провели досудові розслідування та, зібравши достатньо доказів, під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули молодшому за віком чоловіку обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), вчиненому повторно. Це правопорушення передбачене частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України і карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 68000 гривень) або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Старшому за віком фігуранту висунули обвинувачення в заволодінні чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою, тобто шахрайстві, що передбачене частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000 – 51000 гривень) або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux