Портал в режимі тестування та наповнення
Іван Жук: Пріоритетними напрямами діяльності поліції залишаються відсіч збройної агресії ворога, протидія незаконному обігу зброї, наркозлочинності, шахрайствам та незаконній реалізації підакцизних товарів
Опубліковано 13 червня 2023 року о 17:05

Про це начальник Головного управління поліції в Одеській області сказав під час наради з керівниками територіальних та структурних підрозділів за підсумками роботи впродовж п’яти місяців поточного року. 

– Ми продовжуємо працювати у дуже складних умовах, пов’язаних, у першу чергу, з відкритою агресією російської федерації, що покладає на поліцію особливу відповідальність не тільки за стан правопорядку, а й протидію зовнішньому та внутрішньому ворогу. Під час збройної агресії російської федерації пріоритетними напрямками діяльності поліції області було і залишається забезпечення правового режиму воєнного стану, контрдиверсійних заходів, несення служби на блокпостах, виконання розпоряджень військової адміністрації та військового командування, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України, допомога мирному населенню. У підсумку вжитих нами заходів бачимо скорочення кількості деяких видів злочинів, зокрема тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі зі смертельними наслідками, пограбувань, розбійних нападів та незаконних заволодінь транспортними засобами, недопущення фактів мародерства, позитивну динаміку у виявленні та затриманні осіб, причетних до колабораційної діяльності та співпраці з ворогом», - сказав у своєму виступі Іван Жук.

Окремо учасники наради зупинилися на питанні екологічної катастрофи, спричиненої діями ворога на Новокаховській ГЕС. Вона спричинила нову хвилю притоку біженців до регіону і завдання поліції, у межах, що їх стосуються, – належно задовольнити потреби потерпілих громадян.

Також поліцейські підняли питання належного функціонування бомбосховищ та інших укриттів,  у тому числі наявності цілодобового доступу до них для населення, вжиття миттєвих законних заходів реагування у разі надходження від громадян повідомлень про порушення, пов’язані із функціонуванням цих об’єктів.

Крім цього, пріоритетним напрямом діяльності поліції залишалась протидія незаконному обігу зброї та боєприпасів, наркозлочинності, організованій злочинності, шахрайствам, незаконній реалізації підакцизних товарів, порубці лісу, організація роботи блокпостів, жорсткий контроль за дотриманням працівниками поліції дисципліни та законності.

– Дякую усім, хто допомагав, підтримував та сприяв утвердженню авторитету поліції Одещини. Вірю, що кожен із нас на своєму місці наближає нашу велику Перемогу. На сьогодні можемо констатувати, що у разі будь-якого загострення ситуації особовий склад поліції Одеської області готовий до виконання завдань за призначенням, - підсумував колегію начальник обласної поліції полковник поліції Іван Жук.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux