Портал в режимі тестування та наповнення
Іван Жук: Ми вдало забезпечуємо безпековий простір для громадян і це результат тісної співпраці поліції та громад Одещини
Опубліковано 30 травня 2023 року о 19:00

Про це сьогодні, 30 травня, під час урочистих заходів з нагоди п’ятиріччя проєкту «Поліцейський офіцер громади» наголосив тимчасово виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області. З професійним святом «шерифів» привітали керівники органів місцевої влади та самоврядування, жителі району, дітлахи та колеги. 

“Попри складнощі, пов’язані зі збройною агресією російської федерації проти України, ми рухаємося до єдиної мети – щоб у кожному місті, селищі, селі місцеві мешканці почувалися захищеними. Ми продовжуємо відкривати поліцейські станції та збільшувати цілодобову поліцейську присутність у сільській місцевості. І робитимемо це, доки у найвіддаленіших селах не будуть знати прізвище і ім’я поліцейського, до якого люди зможуть звернутися за допомогою, консультацією або просто порадою. Я дякую кожному і кожній, хто долучився до проєкту”, - звернувся до присутніх очільник поліції Одеської області Іван Жук.

Він подякував всім присутнім за співпрацю та партнерство й привітав поліцейських офіцерів громад з професійним святом. 

Під час урочистостей, за сумлінну службу та високий професіоналізм у протидії злочинності, дев’ятьох поліцейських офіцерів громад нагородили почесними грамотами й пам’ятними подарунками. Серед нагороджених були й наймолодші учасники заходу - діти Авангардівської селищної територіальної громади, які взяли участь у всеукраїнському конкурсі найкращого малюнку за тематикою “Безпечне дитинство з поліцейським офіцером громади”. 

Голова Маяківської сільської територіальної громади Віктор Дяченко вручив сертифікат та ключі від службового автомобіля “Renault Duster”, придбаного за кошти громади, поліцейському офіцеру Сергію Моску. Сертифікат і ключі від ще одного службового автомобіля “Renault Duster”, придбаного за кошти Національної поліції України, поліцейському офіцеру Авангардівської громади Богдану Петельку вручив очільник поліції Одещини Іван Жук.

Новий транспорт дозволить “шерифам” більш оперативно реагувати на виклики та звернення громадян і вони швидше опинятимуться там, де потрібна їхня допомога.

Ключі від однокімнатної квартири, придбаної за кошти Авангардівської громади, місцевому поліцейському офіцеру Богдану Петельку вручив голова громади Сергій Хрустовський. Відтепер правоохоронець разом зі своєю родиною зможе відчути себе вдома і ще більш завзято опікуватиметься безпекою жителів Авангарду.

“Робота поліцейських офіцерів громади вкрай потрібна. Вона потужна, ми всі бачимо її результат. Зичу вам міцного здоров’я, добробуту у родинах, досягнень у нелегкій службі, поваги та вдячності від людей”, - підсумував головний поліцейський Одещини. 

Довідково:

Проєкт “Поліцейський офіцер громади” був ініційований керівництвом Національної поліції у 2018 році та підтриманий Кабінетом Міністрів України і міжнародними партнерами як один з безпекових проєктів в Україні. Основна мета ініціативи - забезпечити кожну об'єднану територіальну громаду України фаховим офіцером, який стане невіддільною її частиною. 

На Одещині перші поліцейські офіцери громади стали до роботи у квітні 2021 року. Станом на травень 2023 року до проєкту долучились 26 територіальних громад, в яких публічну безпеку та порядок підтримують 41 поліцейський.

Відповідно до меморандумів, які підписуються між Головними управліннями Національної поліції в областях та громадами, поліція забезпечує громаду окремим дільничним офіцером, а громада створює всі необхідні умови для їхньої роботи.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux