Портал в режимі тестування та наповнення
Іван Вигівський: В цей день ми вшановуємо імена Героїв Національної поліції України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України
Опубліковано 29 серпня 2024 року о 13:45

Коли ми крокуємо своїм містом чи селом, чи замислюємось, чиї імена і чому носять назви вулиць, скверів, кому присвячені меморіальні дошки, хто ці Герої, чиї портрети розміщені на стелах і памʼятних знаках?

Від початку російсько-української війни в різних куточках України на честь загиблих в боях з окупантами поліцейських перейменовані майже 30 вулиць та провулків, декілька скверів та майдан. Також встановлені пам’ятні стели, знаки, а на фасадах навчальних закладів та будинків з’явились близько пів сотні меморіальних дощок з портретами полеглих поліцейських.

На цьому відео – лише декілька історій наших колег, які до останнього свого подиху боролися задля Перемоги України та чиї імена навіки закарбовані у назвах вулиць, скверів, парків та меморіальних спорудах. Пам’ятати їх — наш обов’язок 🫡

🕯️Олександр Гостіщев - підполковник поліції, командир штурмового полку «Цунамі». Пройшовши Іловайський котел у 2014, він вступив до лав Національної поліції України. Брав участь у звільненні Херсонщини. Олександр загинув 15 березня в Одесі під час масованого ракетного обстрілу армією рф.

🕯️Сергій Філоненко - інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 3 Харківського РУП № 3 ГУНП в Харківській області. У березні 2022 поліцейський разом з військовослужбовцями ЗСУ поблизу села Карасівка, що на Харківщині, із застосуванням протитанкового ракетного комплексу знищили три танки загарбників. На лінії вогню Сергій витягнув на собі пораненого бійця та отримав тяжке поранення.

🕯️Саміцький Володимир – ветеран МВС, правоохоронець з 25-річним досвідом. З 2014 року брав участь у проведенні Антитерористичної операції на Сході України. Під час виконання бойового завдання на південному напрямку у червні 2023 року вступив у бій першим, прикривши відхід товаришів, чим врятував їхні життя.

🕯️Сергій Близнюк - дільничний офіцер поліції сектору превенції відділу поліції № 2 Бучанського РУП ГУНП України в Київській області. 5 березня 2022 року, коли російські танки з’явились в Ірпені, Сергій разом з колегами організовували евакуацію мирних жителів. Колона з автівок місцевих мешканців у супроводі поліцейських рушила у бік Романівського мосту. Автомобіль, в якому перебував Сергій, обстріляла ворожа артилерія.

🕯️Бійці вінницького КОРДу Михайло Зайцев, Віталій Олійник, Ігор Подзігун, Дмитро Клименко, Богдан Щербань, Віталій Антощук, Богдан Булега, Ігор Бондарчук, Артур Турляк. З перших днів повномасштабної війни стали частиною зведеного підрозділу Національної поліції України «Сафарі» та виконували бойові завдання на передовій, захищаючи територіальну цілісність України. На їхньому рахунку успішно виконані завдання по зачистці від ворога територій міст Ірпінь та Буча. Спецпризначенці загинули від ракетного обстрілу російської армії на Запоріжжі.

Вічна шана Героям! Назавжди в строю.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux