Портал в режимі тестування та наповнення
«Я не вважаю себе героєм, я просто рятував життя людині»: поліцейський із Березівщини витяг непритомного водія з палаючого авто
Опубліковано 02 червня 2023 року о 11:40

22-річний мешканець Березівської об’єднаної територіальної громади наразі в безпеці, його життю нічого не загрожує.

Подія сталася в суботу, 27 травня, біля села Степанівка. Молодик сів за кермо «Daewoo Sens» в стані алкогольного сп’яніння та, рухаючись по трасі Р-55 Одеса-Новий Буг у бік Березівки, не обрав безпечну швидкість на заокругленій ділянці дороги, втратив керування і зіткнувся із запаркованим на узбіччі «ВАЗ-21063». У результаті аварії його автомобіль спалахнув.

На щастя, повз проїжджав старший оперуповноважений Березівського районного відділу поліції Олександр Луганенко, який негайно кинувся на допомогу.

«Я витяг непритомного керманича з палаючого автомобіля та переконався, що в другій автівці нікого немає. Надав домедичну допомогу постраждалому й негайно викликав на місце карету швидкої. У той момент я не думав, що це небезпечно, що автомобіль у будь-який момент може вибухнути — я мав врятувати життя цій людині. Не вважаю себе героєм, адже так вчинив би будь-хто», — пояснює свою точку зору поліцейський.

Водія ушпиталили до Березівської центральної районної лікарні зі множинними травмами. Перевірка показала, що він нетверезий, а сам молодик пояснив — вжив чималу дозу оковитої, тому за кермом просто заснув.

Відносно нього склали адміністративні матеріали за фактом керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст.130 КУпАП) та порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів (ст.124 того ж кодексу). Покарання за цими статтями тягне за собою накладання штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік, але це — дрібниці, у порівнянні із загрозою втрати життя.

«Ми просимо громадян бути свідомими й ні в якому разі не керувати транспортом у стані сп’яніння. Ви наражаєте себе не тільки на адміністративну чи кримінальну відповідальність, але, — і це більш важливо — можете нашкодити собі чи іншим людям. Перш за все піклуйтеся про безпеку», — наголосив тимчасово виконувач обов’язків начальника Березівського районного відділу поліції Микола Древов.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux