Портал в режимі тестування та наповнення
Говорили зі старшокласниками на важливі теми, які стосуються їхнього сьогодення та майбутнього: білгород-дністровські поліцейські провели зустріч з учнями Олексіївського ліцею
Опубліковано 14 березня 2024 року о 10:30

Аби підліткам було  цікавіше, поліцейський офіцер Білгород-Дністровської громади Марина Боб, старший інспектор з ювенальної превенції Оксана Квачук та інспектор сектору кадрового забезпечення Артем Скоріков запросили їх на екскурсію до районного відділу поліції. 

Бесіда з хлопцями та дівчатами розпочалась із розмови про негативний вплив на організм згубних звичок, таких як куріння, вживання алкоголю та наркотиків. Також поліцейські розповіли про передбачену чинним законодавством відповідальність за незаконне придбання наркотичних засобів та психотропних речовин, куріння й розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях, а також появу у громадських місцях у п’яному вигляді.

Правоохоронці приділили увагу й темі домашнього насильства. Розповіли ліцеїстам про всі його види та відповідальність, вказали номери телефонів служб, які надають допомогу потерпілим.

Ще одним гострим питанням нині є шахрайство. Відтак підліткам розповіли, як убезпечити себе від нього. Зокрема, поліцейські порадили: здійснюючи онлайн-замовлення, обирати післяплату; за жодних обставин нікому не передавати пін-код банківської картки, термін її дії, одноразові паролі з SMS, дані для авторизації в онлайн-банкінгу; не вводити реквізитів платіжних карток на незнайомих сайтах та платформах.

Оскільки юні гості завершують навчання у ліцеї і стоять перед вибором майбутньої професії, правоохоронці ознайомили їх з роботою, яку виконують фахівці різних служб поліції, зокрема оперативники, ювенали, криміналісти, слідчі, дізнавачі, чергові. І розповіли про вищі навчальні заклади системи МВС, де поліцейські здобувають освіту. У нашому регіоні це Одеський державний університет внутрішніх справ.

Більше про героїчну службу правоохоронців минулого та сьогодення підлітки дізналися у філіалі музею Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

«Для нас дуже важливо, щоб молодь знала, як себе убезпечити від неприємностей, до кого звернутися по допомогу. Питання, які ми порушуємо у розмові з ними, є невід'ємною частиною їхнього життя. І ми певні: раптом що – вони дадуть собі ради», - зазначила старша інспекторка з ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу поліції Оксана Квачук.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux