Портал в режимі тестування та наповнення
Електричкою на Вінниччину та маршруткою в Теплодар: одеські поліцейські розшукали двох зниклих безвісти підлітків та повернули їх додому
Опубліковано 11 вересня 2024 року о 09:35

На щастя, нічого поганого з 13-річними дівчинкою та хлопчиком не сталося. Відносно дорослих, які ними опікуються, поліцейські склали протоколи за невиконання обов'язків щодо виховання дітей.

Про зникнення юних жителів Одеси поліцейські дізналися 9 вересня від їхніх рідних. Мати дівчинки повідомила, що донька пішла з дому кілька днів тому після сварки зі старшою сестрою. Якийсь час вона виходила на зв’язок і повідомляла, що знаходиться у місцевих друзів, а згодом перестала відповідати на дзвінки. Від опікуна хлопчика поліцейські дізналися, що він вдень пішов із дому, але до вечора не повернувся. Протягом цього року юнак вже неодноразово покидав місце мешкання і поліцейські його розшукували та повертали додому.

На пошуки підлітків одразу ж зорієнтували особовий склад двох територіальних підрозділів поліції. Правоохоронці перевірили місця ймовірного перебування зниклих, опитали друзів та знайомих, здійснили моніторинг їхніх акаунтів у соціальних мережах. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що дівчинка електричкою поїхала на Вінниччину святкувати день народження друга, а хлопчик подався маршруткою в місто Теплодар Одеського району до тітки.

Поліцейські привезли дітей додому. З ними все добре.

З підлітками, батьками та опікунами правоохоронці провели роз'яснювальну роботу щодо недопущення аналогічних випадків у майбутньому. Відносно матері дівчинки ювенальні поліцейські склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та/або неповнолітніх дітей. Жінці загрожує штраф до 1700 гривень. Відносно опікуна хлопчика за ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, поліцейські склали протокол за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Їй загрожує штраф до 5100 гривень.

Поліцейські закликають дорослих цікавитися захопленнями, знайомими, дозвіллям дітей та будувати довірливі стосунки. Діти повинні довіряти рідним, не боятися говорити правду про свої вчинки, переживання та проблеми. Якщо ж дитина зникла, не гайте час на очікування, що вона повернеться, або самостійні пошуки, а одразу звертайтесь по допомогу до поліції.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux