Портал в режимі тестування та наповнення
Екскурсія у відділі поліції: одеські правоохоронці ознайомили школярів зі специфікою своєї роботи
Опубліковано 29 вересня 2023 року о 09:16

Відділ поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 відчинив свої двері для п’ятикласників одного з місцевих ліцеїв. Діти побачили щоденну роботу працівників поліції з середини, приміряли поліцейські спецзасоби, посиділи за кермом службового автомобіля та взяли участь у цікавому квесті.

Перший етап екскурсії – структура підрозділу. Ювенальні поліцейські показали школярам роботу чергової частини, оперативників, слідчих, патрульних, звісно, свою та експертів-криміналістів. Останні продемонстрували дітям, як вилучають з місця злочину слідову інформацію. Юнаки та дівчата створили свою «дактилоскопічну карту» у вигляді сердечок із власних відбитків долоньок. Вона висітиме у класній кімнаті дітлахів та нагадуватиме про цікаву зустріч з правоохоронцями.

Згодом ліцеїстам продемонстрували поліцейське спорядження. Бажаючи відчути себе в ролі правоохоронців, діти приміряли екіпірування на собі. Не менш цікавим для них виявився і службовий транспорт. Хлопці та дівчатка залюбки посиділи за кермом автомобіля, перевірили, як працюють проблискові маячки та радіостанція.

Далі був пізнавальний квест. Розділившись на команди «Шторм» та «Цунамі», діти отримали від правоохоронців завдання дістатися до умовного місця збору, обмінюючись по радіозв’язку тільки зашифрованими кодами, як це роблять поліцейські, виконуючи важливі заходи. Юні гості швидко увійшли в роль, повигадували слова-шифри та успішно дісталися цілі. 

На зустріч з учнями завітали й представники одного з кінологічних центрів міста Одеси з собаками «реабілітологами». Поряд з вкрай розумними та енергійними вуханями, школярі проявили свої найдобріші почуття та отримали гарний настрій і блиск в очах.

На завершення заходу поліцейські нагадали дітям про важливість дотримання правил безпеки життєдіяльності, зокрема мінної безпеки, закликали не брати до рук підозрілих та вибухонебезпечних предметів та вручили тематичні подарунки – інформаційні листівки, зошити, книги і розмальовки.

«Як показує практика, саме такі ознайомчі зустрічі ювенальних поліцейських зі школярами, сприймаються дітьми на «ура». Насамперед вони мають безумовну пізнавальну цінність. Крім того – це можливість змінити обстановку, отримати нові захоплюючі враження та детальніше познайомитися з важливою роботою поліцейських», - зазначив начальник сектору превенції відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Андрій Зайцев.


Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux