Портал в режимі тестування та наповнення
Двох жителів Кілійської громади правоохоронці притягують до кримінальної відповідальності за домашнє насильство
Опубліковано 10 січня 2024 року о 18:00

Кривдники систематично ображали рідних, коли вживали алкогольні напої. Поліцейські повідомили правопорушникам про підозру. За скоєне їм може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Одним із сімейних тиранів був чоловік, який вчиняв сварки дружині та ображав її. Ще одна жінка агресивно ставилася до свого старенького батька, принижувала пенсіонера та погрожувала йому фізичною розправою. 

За вчинення домашнього насильства поліцейські складали відносно правопорушників адміністративні матеріали, що передбачено статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення: на жінку тричі, а на чоловіка п’ять разів. Суд призначав обом покарання у вигляді штрафу, які правопорушники сплачували. 

За систематичне вчинення домашнього насильства співробітники територіального підрозділу поліції розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«Поліцейські повідомили кривдникам про підозру в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо батька та дружини, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілих. Згідно із чинним законодавством, це правопорушення карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років», - повідомив т.в.о. начальника СВ відділення поліції № 1 Ізмаїльського  районного відділу поліції Владислав Білічук.

Поліцейські закликають громадян не терпіти домашнє насильство. 

«Якщо ви потерпаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства, не замовчуйте, а відразу звертайтеся по допомогу до територіального підрозділу поліції або на спецлінію «102». Також цілодобову психологічну та юридичну консультації з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації ви можете отримати за номером Національної безкоштовної «гарячої лінії» 116-123 та номером Урядової «гарячої лінії» 15-47.

Не залишайтесь наодинці зі своєю проблемою.

Ізмаїльський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux