Портал в режимі тестування та наповнення
Двоє жителів Одещини понесуть кримінальну відповідальність за незаконне вирощування конопель та виготовлення канабіса
Опубліковано 26 жовтня 2022 року о 11:10

В одного правопорушника поліцейські виявили насадження наркомістких рослин, а в другого – власноруч виготовлені наркотичні засоби.

44-річного жителя Татарбунарської територіальної громади місцеві поліцейські викрили у культивуванні конопель. Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем мешкання фігуранта і вилучили кілька сотень кущів наркомісткої рослини, які направили на експертизу. Зі слів чоловіка, наркотичне зілля він вирощував для власного вживання.

Слідчі поліції повідомили правопорушнику про підозру в незаконному посіві та вирощуванні конопель, що передбачені частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Триває подальше розслідування провадження.

А от 44-річного жителя Петровірівської ОТГ співробітники територіального підрозділу поліції викрили в незаконному виготовленні канабіса. У правопорушника вилучили кілька десятків грамів готового до вживання особливо небезпечного наркотичного засобу. Чоловік зізнався, що взяв за межами присадибної ділянки коноплі і виготовив з них наркотики для власного вживання. Вилучене зілля правоохоронці направили на експертизу, висновок якої підтвердив його наркотичний вміст.

Слідчі відділення поліції № 2 Березівського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру в незаконному виробництві, придбанні й зберіганні наркотичних засобів у великих розмірах без мети збуту. Цей злочин передбачений частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України і карається штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років. Досудове розслідування провадження поліцейські завершили і обвинувальний акт скерували до суду.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(За інформацією територіальних відділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux