Портал в режимі тестування та наповнення
Двоє товаришів з Арциза понесуть відповідальність за порушення низки правил дорожнього руху, хуліганство, злісну непокору законному розпорядженню поліцейського та насильство щодо працівника правоохоронного органу
Опубліковано 10 серпня 2023 року о 17:35

Одному правопорушнику загрожує чималий штраф, а другому – позбавлення волі.

Здійснюючи ввечері патрулювання міста Арциз, наряд сектору реагування патрульної поліції зупинив 42-річного містянина, який керував мопедом без номерного знака та мотошолома. В ході спілкування з водієм правоохоронці помітили, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння, однак від проходження освідування чоловік відмовився. Також під час перевірки документів керманича поліцейські встановили, що він зовсім не має водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Поліцейські почали складати відносно мопедиста адміністративні матеріали за вчинені правопорушення, а він, обурюючись, покликав свого 50-річного товариша для підтримки. Разом друзі почали поводити себе зухвало, нецензурно лаятися, образливо висловлюватися на адресу правоохоронців, заважати виконувати свої службові обов’язки. На вимогу інспекторів СРПП припинити протиправні дії, громадяни не реагували. Як наслідок, їх обох доставили до територіального підрозділу поліції для складання адміністративних матеріалів, а транспортний засіб помістили на арештмайданчик.

У відділі поліції правоохоронці склали відносно чоловіків протоколи за статтею 173 (дрібне хуліганство) та статтею 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків)  Кодексу України про адміністративні правопорушення. А відносно керманича мопеда ще й за ч. 1 ст. 130 (за відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції), ч. 5 ст. 121 (за порушення правил користування мотошоломами), ч. 2 ст. 126 (за керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом), ч. 6 ст. 121 (за керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим в установленому порядку) та ч. 1 ст. 126 (за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) КУпАП. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції цих статей – накладення штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Правопорушники продовжили порушувати громадській порядок й чинити злісну непокору законній вимозі правоохоронців припинити протиправні дії.  Висловлюючи у  бік поліцейських погрози, старший за віком чоловік вдарив одного з офіцерів поліції.

За вказаним фактом слідчі розпочали провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Фігуранта затримали в процесуальному порядку та під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури повідомили йому про підозру в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Правопорушнику загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.

Слідство триває.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux