Портал в режимі тестування та наповнення
Двоє чоловіків з Березівського та Ізмаїльського районів понесуть відповідальність за порушення правил дорожнього руху та пропозицію хабаря поліцейським
Опубліковано 03 жовтня 2022 року о 17:36

Відносно правопорушників поліцейські склали адміністративні матеріали за статтями 121, 124, 126 та 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також громадянам повідомили про підозру за статтею 369 Кримінального кодексу України.

72-річний житель Знам’янської ОТГ після посиденьок у гостях у стані алкогольного сп’яніння, не маючи при собі документів на право керування транспортним засобом, сів за кермо своєї автівки та поїхав додому. Але не впоравшись з керуванням, з’їхав з дороги й зіткнувся з відбійником.

Прибувши на місце аварії, працівники сектору реагування патрульної поліції пересвідчилися, що чоловік не постраждав, і почали складати адміністративні матеріали за фактом порушення правил дорожнього руху. Водій, бажаючи уникнути відповідальності, став пропонувати правоохоронцям гроші. Коли вони нагадали про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі, чоловік не схаменувся, а почав підвищувати суму. Поліцейські викликали на місце слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії правопорушника.

Аналогічна ситуація відбулася і в Саф’янівській ОТГ з 49-річним місцевим мешканцем. Поліцейські зупинили чоловіка, коли він катався на незареєстрованому мопеді, без документів на право водіння та без мотошолому. Уникнути відповідальності правопорушник спробував за допомогою грошей.

Відносно старшого за віком кермувальника поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП.

Відносно молодшого за віком кермувальника склали протоколи, передбачені ч.ч. 5 і 6 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями або мотошоломами) та ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП.

Максимальне покарання, яке тягнуть за собою дані статті, – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Також слідчі повідомили чоловікам про підозру за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000-68000 гривень) або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Матеріали щодо ізмаїльця правоохоронці вже скерували до суду.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux