Портал в режимі тестування та наповнення
Двічі протягом тижня підприємець порушив правила торгівлі цигарками: поліцейські вилучили з незаконного обігу майже пів тисячі пачок безакцизного товару
Опубліковано 21 липня 2023 року о 12:45

За реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку та торгівлю без дозвільних на те документів правоохоронці склали відносно правопорушника адміністративні матеріали.

У 41-річного містянина, який реалізовував товар в одному із торговельних павільйонів по вулиці Марсельській, дільничні офіцери поліції територіального підрозділу поліції виявили тютюнові вироби без марок акцизного податку. Відносно чоловіка був складений протокол за ч. 1 ст. 156 (роздрібна або оптова торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, без марок акцизного податку чи з підробленими марками цього податку) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Її санкція тягне за собою накладення штрафу від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 3400 до 10200 гривень, з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі. 

А рівно через тиждень цього ж громадянина поліцейські викрили вже у павільйоні по вулиці Семена Палія. Він знову торгував тютюновими виробами без марок акцизного податку, крім того, займався підприємницькою діяльністю без дозвільних документів. Відтак відносно чоловіка правоохоронці повторно скали протокол за торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного податку, що передбачено ч. 4 ст. 156, а також за провадження господарської діяльності без ліцензії за ч. 1 ст. 164 КУпАП. Згідно з санкцією першої статті, правопорушнику загрожує штраф від восьмисот до однієї тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 13600 до 23800 гривень, з конфіскацією предметів торгівлі, а відповідно до санкції другої статті – штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17000 до 34000 гривень, з конфіскацією виготовленої продукції чи без такої. 

«Загалом з незаконного обігу поліцейські вилучили у правопорушника 488 пачок цигарок без марок акцизного податку на загальну суму більше  26 тисяч  гривень. Товар з адміністративними матеріалами скеровано до суду», - зазначив заступник начальника територіального відділу поліції Максим Лойко, і вкотре закликав субʼєктів господарювання відповідально ставитися до своєї діяльності й не порушувати норм чинного законодавства.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux