Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські встановлюють обставини смертельної ДТП на трасі Київ – Одеса (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 09 жовтня 2021 року о 23:00

Подія сталася на 455 км автодороги поблизу села Холодна Балка.

45-річний водій вантажного автомобіля MAN, рухаючись в бік столиці, допустив зіткнення з рейсовим автобусом, що був попереду нього.

Попередньо відомо, що в результаті аварії два пасажира маршрутки загинули, ще шестеро, серед яких один неповнолітній, зазнали травм різного ступеню тяжкості. Усіх постраждалих забрала «швидка».

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та СОГ по розслідуванню дорожньо-транспортних пригод ГУНП в Одеській області. Вирішується питання щодо внесення відомостей про аварію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України та затриманню водія вантажівки в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу.

Звертаємо увагу водії на те, що наразі проїзд на даній ділянці траси ускладнено, у зв’язку з чим  просимо обрати альтернативний маршрут пересування.

ОНОВЛЕНО:

За фактом дорожньо-транспортної пригоди розпочато провадження за ч.3 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що водій вантажівки, мешканець Черкащини, зіткнувся з маршруткою, коли її кермувальник, 43-річний житель Нерубайської сільської громади, зробив зупинку. Де саме зупинився автобус, на узбіччі чи прямо на дорозі, поліцейські встановлюватимуть в ході слідства: свідчення чоловіків розходяться. Їх перевірили на вміст алкоголю в крові, результат тесту показав, що обидва були тверезими. 

В результаті аварії постраждали дев’ятеро пасажирів автобусу: 16-річний хлопець, шість жінок, 1969, 1993, 1995, 1998 і 2003  р.н., та двоє чоловіків, 1975 й 1994 р.н. Усі вони жителі Холодної Балки. У них черепно-мозкові травми, політравми, забої та переломи. Ще двоє людей, чоловік 40-ка років та жінка 35-ти років, загинули.

Водія фури затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(За інформацією Одеського районного управління поліції № 2)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux