Портал в режимі тестування та наповнення
Другі роковини: одеський гарнізон поліції вшанував пам’ять загиблого колеги Сергія Кузьмінова
Опубліковано 14 серпня 2024 року о 13:00

Поліцейський загинув за незалежність українського народу та нашої держави під час виконання бойового завдання на Миколаївщині. Його мужнє серце перестало битися на 48 році життя.

Сьогодні біля поховання Сергія зібралися друзі та колеги. Згадували, яким він був серйозним, відповідальним, завзятим, надійним. На обличчях і посмішки, і сльози одночасно.

Схиляємо голови перед захисником України. Його загибель – непоправна втрата для поліцейської родини. Сергій Кузьмінов увійде в історію поліції Одещини і назавжди залишиться в нашій пам’яті. Вічний спокій полеглому Герою.

Нижче про життя Сергія та давні спогади про нього колег.

Сергій Кузьмінов народився у Харкові в сім’ї військовослужбовця. Тато загинув, коли йому було всього вісім років. Після того сім’я Сергія – мама, він та старший на чотири роки брат – переїхала до Одеси. Там хлопець закінчив школу, верстатобудівний технікум та інститут Сухопутних військ.

Сергій пішов шляхом батька і склав присягу на вірність державі та українському народові, багато років прослуживши в лавах Збройних Сил України, дослужився до капітана в службі ракетно-артилерійського озброєння. Виконував миротворчу місію у складі Українського миротворчого контингенту багатонаціональних сил зі створення умов стабільності та безпеки в Косово. Охороняв кордони Батьківщини у складі Державної прикордонної служби України. Останні роки життя віддав служінню країні та людям у складі батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Шторм» Головного управління Національної поліції в Одеській області.

«Сергій у 2019 році прийшов до батальйону, спочатку на посаду вільного найму – діловода, потім перейшов на посаду за спеціальністю інженера ІІ категорії відділення логістики, матеріально-технічного забезпечення та зв’язку, чекав на проведення конкурсу, щоб знову стати офіцером. Його мрія здійснилася у квітні 2022 року, чим він дуже пишався. Сергій поважав і прискіпливо ставився до форменого одягу, все в нього мало бути завжди чистим, охайно випрасуваним, акуратно складеним. Дуже любив порядок і вимагав від усіх ретельно ставитися до своїх завдань. Знав багато видів зброї, добре розбирався в ній, захоплювався фотографією, йшов у ногу з сучасними технологіями. Коли з’явилася можливість опанувати керування квадрокоптерами, він першим пішов навчатися, не міг натішитись, залишився у захваті від процесу. У побуті Сергій був скромним, мав невелику кількість друзів, але завжди залишався товариським, брав участь у заходах колективу», - так згадує про поліцейського підполковник поліції Олена Козаченко, колишній співробітник кадрового забезпечення батальйону «ШТОРМ».

Сергій дуже цінував дружбу з командиром батальйону Анатолієм Будзаром, яка тривала з армії, та братом Едуардом. Обидва були підтримкою.

«Із Сергієм Кузьміновим ми познайомилися ще в 1998 році, коли проходили службу в 6-й окремій аеромобільній бригаді, яка зараз 80-та окрема десантно-штурмова бригада Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Він обіймав посаду помічника начальника служби озброєння. Коли формувався український контингент у Косово, Сергій убув туди начальником служби озброєння. В 2009 році ми з ним пішли на заслужений відпочинок за вислугою років. Час від часу зустрічалися, приїздили один до одного в гості, а з початком війни в Україні в 2014 році повернулися на службу – я пішов в спецпідрозділ «ШТОРМ» Головного управління Національної поліції в Одеській області, а Сергій влаштувався в війська Державної прикордонної служби України. В 2018 році я запропонував йому піти до нас. У підрозділі «ШТОРМ» Сергій Кузьмінов відповідав за зв’язок, засоби відеофіксації, надавав допомогу при проведенні занять з вогневої підготовки, топографії. Неодноразово відряджався в зону проведення Операції об’єднаних сил для налагодження засобів зв’язку та обладнання блокпостів. Успішно здійснював польоти дронами для виявлення позицій ворога, проводив заняття з особовим складом з підготовки мінометів та ведення стрільб з них. Відповідав за забезпечення стійкого, надійного зв’язку з вищими штабами та керівництвом, а також між підрозділами батальйону», - згадує колишній комбат «ШТОРМ» Анатолій Будзар.

У 2022 році, коли гостро постала необхідність боронити Україну від загарбників, Кузьмінов Сергій Михайлович зарахувався до зведеного батальйону Національної поліції України «Цунамі» і пішов виконувати свій військовий обов’язок. 

«Нарешті я на своєму місці», – писав мені Сергій з передової. Я просила його берегти себе.  Він завжди кидався в бій за нашу Україну, був готовий всім допомогти, нікому ніколи не відмовляв. Доброю, хорошою людиною він залишився в моїй пам’яті», - сказала подруга Сергія з Болградського районного відділу поліції Сніжана Баєва.

Сергій Кузьмінов загинув 14 серпня 2022 року унаслідок ворожого обстрілу в одному із населених пунктів Миколаївської області, в якому у складі зведеного батальйону Національної поліції України «Цунамі» забезпечував стримування і відсіч агресії російських військ.

З рідних у загиблого залишився лише брат, який нині боронить Батьківщину у складі Національної гвардії України.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux