Портал в режимі тестування та наповнення
Допомога населенню — це те, заради чого працює поліцейський офіцер однієї з громад Подільського району Сергій Синиця
Опубліковано 02 червня 2023 року о 14:20

Заслужити довіру шести тисяч жителів із восьми населених пунктів Шимківського старостинського округу непросто — для цього потрібно не лише бути сумлінним, а й чесним, принциповим, відповідальним, людяним поліцейським. Сергій Олегович Синиця з поставленим завданням справляється гідно, доказ тому — відгуки жителів з території його обслуговування.

Капітан поліції робочих викликів не боїться, діє рішуче, швидко набирається досвіду й не соромиться звернутися за порадою до старших товаришів. Для того, щоби бути в курсі місцевих подій він підписався на акаунти активних мешканців громади в інших соціальних мережах та створив групу в месенджері, учасниками якої стали жителі старостату. Крім того, він підтримує постійний зв’язок із представниками органів місцевого самоврядування, соціальних служб, навчальних закладів, щоб із перших вуст дізнаватися про випадки неправомірної поведінки громадян та оперативно реагувати на всі правопорушення.

Поліцейський вважає, що один із ключових напрямків його роботи — превентивна діяльність із громадянами для запобігання правопорушенням, зокрема участь у вихованні дітей.

«Все починається із сім’ї: якщо діти обділені увагою батьків або стають свідками сімейних сварок, то і свої конфлікти з товаришами вирішуватимуть аналогічно. Якщо батьки свідомо порушують закон та правила публічної поведінки в присутності дітей, ті вважають, що це — норма. Тому я часто буваю в навчальних закладах, розповідаю школярам про свою роботу, закликаю бути законослухняними, толерантними», — розповідає Сергій Синиця. За свою небайдужість він майже щодня отримує подяки, особливо від місцевих освітян.

Представники старостату та жителі громади додають, що їм пощастило із відповідальним та чуйним «шерифом», який поважає мешканців громади, допомагає людям похилого віку, контролює порушників, надає поради, як поводитися під час повітряної тривоги, що потрібно мати в «тривожній» валізі, куди звертатися по допомогу внутрішньо переміщеним особам та закликає бути свідомими й довіряти лише офіційним джерелам інформації.  Він разом із соціальними службами доставляє найнеобхініше пенсіонерам та родинам зі складними життєвими обставинами, і саме до нього звертаються мешканці громади за юридичними порадами. Наприклад, "шериф" допоміг двум односельчанам, які бажали вступити до лав ЗСУ і боронити рідну землю, зібрати всі необхідні документи та зв’язатися з військкоматом.

За твердженням керівника територіального підрозділу поліції Павла Трофименка, Сергій Синиця — принциповий та вимогливий до себе співробітник, грамотний, здатний нести службу в екстремальних умовах, для досягнення результату активно співпрацює не лише з колегами з інших служб, а й із громадськістю.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux