Портал в режимі тестування та наповнення
«Для мене діти – не просто майбутнє України, а цілий Всесвіт», - керівник сектору служби освітньої безпеки Білгород-Дністровського районного відділу поліції Оксана Квачук
Опубліковано 05 серпня 2024 року о 14:55

За її плечима 13 років служби у ювенальній превенції. Каже: робота з дітьми – це її покликання, яке вона відчула, навчаючись у Харківському національному університеті внутрішніх справ. 

«Спочатку я мріяла стати просто поліцейською, а після того, як вступила до спеціалізованого вишу, де почала вивчати психологію, дуже захопилася безпосередньо дитячою психологією. Відтоді прагнула працювати тільки з дітьми», - згадує Оксана вибір професії.

Коли я вже почала працювати з дітьми у Білгород-Дністровському районному відділі поліції, то насамперед побудувала свою роботу так, щоб вони мені довіряли і, не боявшись, зверталися по допомогу. І знаєте, мені це вдалося. Підлітки дзвонили мені, часто серед ночі, розповідали про свої проблеми та просили поради, приміром, як порозумітися з батьками чи пережити нерозділене кохання. Мені вдавалося підібрати правильні слова, аби підтримати, підказати вихід зі складної ситуації, відмовити від необдуманих рішень, зокрема, не йти з дому», - розповідає поліцейська.

Оксана Квачук є для дітей наставником та другом, готовим підставити плече. І їхні щирі емоції та усмішки підкорюють її серце. В роботі з дітьми вагоме значення для неї також має зв'язок та спілкування з їхніми родинами, особливо з тими, які потрапили у складні життєві обставини. Бесідами з дорослими можна попередити нещасні випадки або прояви домашнього насильства, зберегти здоров’я та життя дітей, за яких вона хвилюється, як за власну.

«Найбільше переживаю, коли губляться малюки. Пригадую, як цьогоріч у травні в Борисівці загубився маленький Іванко. Тоді йому було лише два роки і дев’ять місяців. Ми шукали хлопчика більше 15 годин. Не вимовити словами, як боялися найгіршого. Врешті знайшли його живим та неушкодженим у лісосмузі разом з вірним другом – домашнім псом Хаті», - розповіла про один із найтривожніших викликів поліцейська.

Наразі Оксана очолила сектор служби освітньої безпеки Білгород-Дністровського районного відділу поліції – новостворену службу з дуже важливою і відповідальною місією. Офіцери СОБ дбатимуть про майбутнє покоління українців, забезпечуватимуть безпечний освітній простір, спокій та стабільність у навчальних закладах.

«Поки тривають літні канікули, наші інспектори ретельно готуються, аби вже з 1 вересня нести службу у восьми навчальних закладах загальної середньої освіти Білгород-Дністровського району і забезпечувати безпеку близько чотирьох тисяч учасників освітнього процесу. Цінуємо і бережемо наше майбутнє», - сказала наостанок капітан поліції Оксана Квачук.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux