Портал в режимі тестування та наповнення
Дільничний офіцер поліції з Одещини Олександр Бондаренко за 10 років служби в правоохоронних органах допоміг багатьом людям, але найбільшою своєю заслугою вважає порятунок дитини
Опубліковано 18 червня 2023 року о 09:00

Правоохоронець поділився з нами спогадами про цю насправді вражаючу подію, яка сталася цьогоріч у травні в селі Липецьке Подільської міської громади. Також поговорили з ним загалом про  роботу в правоохоронних органах Одещини та на деокупованій Херсонщині. Маємо честь розповісти вам про захисника українського народу та держави, який попри все залишається на своєму місці.

Повертаємося до порятунку шестирічного хлопчика з розладами здоров'я та мови. До пошукової операції дитини, крім співробітників територіального підрозділу поліції, були залучені співробітники ДСНС, військовослужбовці та прикордонники зі службовим собакою. Пошуковці, розподілившись на групи, почали перевіряти прилеглий до будинку лісовий масив та плавні місцевої річки. Малого шукали кілька годин, і знайшов його дільничний офіцер поліції Олександр Бондаренко.

«Мене потягнуло до болотистої місцевості, де була натоптана трава. Там я побачив жовтий капелюшок, у якому, за наданою нам інформацією, був хлопчик. Підійшовши ближче, я  побачив в очереті дитину. Ніжки малого були у болоті, він не міг самостійно звідтіля вибратися. Ручки простягнулися до мене, я взяв хлопчика і поніс до його матусі», - поділився спогадами поліцейський.

Керівництвом поліції Одещини було відзначено дільничного цінним подарунком за професійне виконання службових обов’язків та порятунок дитини.

Олександр Бондаренко працює у лавах поліції вже майже десять років. Він з династії поліцейських, разом із сестрою Ольгою продовжує справу батька Павла Миколайовича Бондаренка, який тридцять років віддав службі у тоді ще Котовському відділі міліції. Після закінчення профільного вишу Олександр працював на різних посадах, але з 2015 року незмінно — дільничним офіцером поліції. 

На території, яку він обслуговує зараз, розташовані чотири старостинські округи – Олексіївський, Бочманівський, Качурівський та Любомирський з населенням понад п'ять тисяч громадян. 

«Адміністративна дільниця велика за площею, але, маючи службовий автомобіль, я швидко дістаюся до її найвіддаленіших куточків і заявникам не доводиться на мене довго чекати. З введенням в дію воєнного стану побутових негараздів, таких як  сусідські непорозуміння та сімейні скандали, поменшало. Мабуть, громадяни усвідомили, що в такий складний час слід бути більш витриманими та толерантними один до одного. У разі потреби мешканці громад можуть зв'язатися зі мною через старостів, чергову частину Подільського райуправління поліції або зателефонувавши на спецлінію «102», – каже Олександр Павлович.

Жителі сіл задоволені роботою свого дільничного, його професійними якостями, комунікабельністю, людяністю, тим, що не дає порожніх обіцянок. Для нього немає сторонньої поліцейської роботи – він угамовує правопорушників, тримає в полі зору проблемні сім'ї та любителів оковитої, застерігає від порушень правил торгівлі місцевих підприємців, цікавиться проблемами сільгоспвиробників, приділяє увагу правовому вихованню підростаючого покоління. А жителі радо діляться з ним не тільки проблемами, а й радощами, розповідають про щоденні справи й турботи.

Крім того, в умовах відкритої військової агресії росії проти України Олександр Бондаренко у складі зведеного загону поліції Одещини  забезпечував громадський порядок на території звільненої від окупантів Херсонщини. Поліцейський, який за час служби побував не в одній складній ситуації, був вражений наслідками бойових дій.

«Скрізь сліди від бомбардувань, снаряди, що не розірвалися, міни, відсутність людей. Згодом адаптувалися і до навколишнього оточення, і до гучних звуків, і сумлінно виконували службові завдання спільно з колегами з Херсонської поліції. Кожен із нас виконував звичну роботу – слідчі та криміналісти документували наслідки руйнувань, воєнних злочинів, інші поліцейські проводили контрдиверсійні заходи, патрулювали вулиці, чергували на блокпостах», – розповідає поліцейський.

Зараз Олександр Павлович Бондаренко знову виконує звичну для себе роботу на території Подільського району.

«Я свідомо обрав свою професію і гідно несу службу, захищаючи Україну та наш народ. Вважаю, що кожен свідомий громадянин має зробити посильний внесок у розвиток своєї громади, області, країни, поставивши собі запитання: якщо не я, то хто?», - підсумовує поліцейський.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux