Портал в режимі тестування та наповнення
Дільничні офіцери поліції Одеси: «Дбаємо про безпеку молоді та виховуємо її юридично обізнаною»
Опубліковано 17 червня 2023 року о 14:10

Поліцейські відвідують дитячі заклади, знайомляться ближче з вихованцями, розповідаючи їм про особливості своєї професії, та обговорюють з ними нагальні проблеми у підлітковому середовищі.

«Допомагати людям у питаннях, що стосуються їхньої безпеки, та захищати їхні права – перше завдання дільничних. Ми сконцентровані на спілкуванні з мешканцями своєї дільниці, налагоджуємо з ними тісний зв’язок, з’ясовуємо, які безпекові питання їх турбують, виявляємо та припиняємо правопорушення, запобігаємо їх повторному скоєнню. Найчастіше нам доводиться вирішувати побутові конфлікти, розкривати майнові правопорушення, запобігати незаконному обігу наркотичних засобів, зброї, підакцизних товарів, працювати з особами, які скоювали правопорушення, сімейними дебоширами і хуліганами. Багато спілкуємося з дітьми на різних пізнавальних заходах», - розповів хлопцям та дівчатам заступник начальника відділення поліції з превентивної діяльності відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Ігор Марковський.

З розповіді правоохоронця вони зрозуміли, що дільничний офіцер поліції – перший і найближчий до людей захисник та помічник.

А заступник начальника сектору превенції Ганна Чайка розповіла молоді про проблеми у дитячому середовищі, які доводиться вирішувати правоохоронцям, і закликала не повторювати чужих помилок. Насамперед поліцейська торкнулася теми шкідливих звичок – куріння, вживання алкоголю та наркотиків. Вона наголосила і на їхній згубний вплив на організм людини, і на відповідальність, передбачену чинним законодавством, приміром, за куріння та розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях, незаконне зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин.

З розповіді поліцейської діти засвоїли, що  згубні звички призводять до втрати здоров’я та руйнують майбутнє. А також можуть обернутися адміністративною чи навіть кримінальною відповідальністю, яка настає з 16-ти, а в разі вчинення тяжких або особливо тяжких злочинів – з 14 років. 

Поліцейські закликали юних слухачів завжди бути виваженими у вчинках та пам’ятати про свою безпеку. Хлопці та дівчатка завірили правоохоронців, що дотримуватимуться їхніх порад. Бути відповідальними – робити внесок дітей у майбутнє країни, в якій вони живуть.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux