Портал в режимі тестування та наповнення
Чималий штраф з позбавленням права керування транспортними засобами або навіть позбавлення волі загрожує жителю Білгород-Дністровського району за порушення правил дорожнього руху та пропозицію хабаря поліцейським
Опубліковано 07 серпня 2023 року о 09:30

Група сектору реагування патрульної поліції викрила чоловіка з Татарбунарської територіальної громади за кермом автомобіля у нетверезому стані та без документів. А він, аби правоохоронці «закрили очі» на це, запропонував їм неправомірну вигоду.

Під час патрулювання території Татарбунарської громади співробітники сектору реагування патрульної поліції відділення № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції пізно ввечері помітили на трасі Одеса – Рені автомобіль «Opel Zafira», який їхав, виляючи з боку в бік. Зупинивши його, правоохоронці виявили за кермом 42-річного місцевого жителя, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Втім від проходження освідування громадянин відмовився. 

Під час перевірки документів поліцейські з’ясували, що чоловік  до того ж не мав при собі посвідчення водія, поліса страхування цивільно-правової відповідальності та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.  

Розуміючи, що на нього чекає адміністративна відповідальність і намагаючись уникнути її, громадянин почав пропонувати правоохоронцям гроші. Навіть після того, як поліцейські попередили його про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі, він не зупинився. Співробітники СРПП викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії чоловіка.

Відносно правопорушника склали протоколи за ч. 1 ст. 126 (за керування транспортним засобом особою, яка не має при собі посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційні документи на транспортний засіб, а також поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності) та ч. 1 ст. 130 (за відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції) КУпАП. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою їхні санкції, – штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Адміністративні матеріали вже скеровані до суду.

«Також слідчі розпочали кримінальне провадження та під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, що передбачено частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 68000 гривень, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Обвинувальний акт також вже скеровано до суду», - прокоментував начальник відділення № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux