Портал в режимі тестування та наповнення
«Бути ювенальною поліцейською – це не просто робота для мене – це втілена у життя моя дитяча мрія», - Валерія Дімова з Одещини
Опубліковано 08 липня 2024 року о 15:30

Інспекторка ювенальної превенції відділення поліції № 1 Ізмаїльського районного відділу поліції вже сім років працює у займаній посаді. Для неї захист дітей пріоритет, адже ця категорія людства є найуразливішою і при цьому – нашим майбутнім, яким треба опікуватись.

Валерія з дитинства мріяла про роботу в правоохоронних органах, особливо коли жінки стали головними героїнями багатьох кінофільмів про службу правоохоронців. Йдучи до мети, вона вступила до Національної академії внутрішніх справ, успішно її закінчила і розпочала професійну діяльність в поліції.

«Я обрала напрямок ювенальної превенції не випадково. Відчуваю себе на своєму місці, коли дбаю саме про безпеку дітей, захищаю їхні права та інтереси, формую у них правосвідомість та здоровий спосіб життя, спрямовую їх на правильний шлях. Для мене це надважливо, адже вони є майбутнім моєї країни», - пояснює капітан поліції.

Валерія Дімова обслуговує дві територіальні громади - Кілійську та Вилківську, у яких розташовані 20 навчальних закладів. Ювенальна поліцейська проводить пізнавальні уроки у садочках та школах, профілактичні заходи з дорослим населенням, аби попередити правопорушення відносно дітей, займається розшуком малечі та підлітків. Розповідає, що зазвичай пошуки починаються, щойно надходять повідомлення від батьків. Втім, часто доводиться виявляти дітей різного віку досить далеко від їхнього місця мешкання тоді, коли батьки навіть не помітили, що їх тривалий час нема вдома. Тому радить батькам будувати довірливі відносини зі своїми дітьми, цікавитись їхнім дозвіллям, колом друзів, інтересами, проводити з ними якнайбільше часу, власним прикладом демонструвати правила безпеки. Зауважує: кожен з батьків має розуміти, що їхня увага та турбота – це запорука щасливого життя дитини.

«Я пишаюсь тим, що працюю ювенальною поліцейською, маю можливість допомагати нашим дітям, бути для них наставницею та другом», - підсумувала розмову Валерія Дімова.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux