Портал в режимі тестування та наповнення
Боротьба з шахрайством засудженими у місцях позбавлення волі – одне із пріоритетних напрямків співпраці поліції та кримінально-виконавчої служби
Опубліковано 31 січня 2024 року о 14:45

Поліція Одещини та Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції обговорили питання співпраці у розкритті шахрайських злочинів.

У міжвідомчій нараді взяли участь заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області - начальник кримінальної поліції полковник поліції Артур Гаспаров, начальник управління карного розшуку ГУНП в Одеській області полковник поліції Ігор Панченко, начальник управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань полковник внутрішньої служби Андрій Явтушенко та керівники інших підрозділів відомств.

Учасники наради зауважили, що під час війни, користуючись уразливим станом громадян, аферисти активізували свою діяльність. Сьогодні шахрайство стало одним із найпоширеніших злочинів. Для протиправної діяльності шахраї користуються такими болючими темами як допомога Збройним Силам України, оренда житла для вимушено переміщених осіб, пасажирські перевезення, матеріальна допомога постраждалим українцям тощо.

«Як ви знаєте, поліція розпочала потужну кампанію для боротьби з аферистами та їхніми аферами. Просвітництво громадян, щоб вони знали усі хитрощі шахраїв, пам’ятали про них, критично мислили і не давали себе одурити. Низку шахрайських злочинів розкрили спільно з представниками органів кримінально-виконавчої служби», - зазначив заступник начальника ГУНП в Одеській області - начальник кримінальної поліції Артур Гаспаров.

Він наголосив, що співпраця між двома відомствами дуже важлива і триває постійно, адже чимало шахраїв – засуджені особи, які знаходяться в установах виконання покарань. 

«Спільними зусиллями регулярно викриваємо злочинців, які, перебуваючи в слідчих ізоляторах, в’язницях, під вигаданими іменами «торгують» на популярних сайтах неіснуючими товарами на умові передоплати, дзвонять громадянам під виглядом їхніх родичів і розповідають про життєві негаразди та випрошують гроші на вирішення проблем, представляються працівниками різних фінансових установ і розповідають людям байки про спробу злочинців зламати їхні банківські рахунки та допитуються конфіденційну інформацію, щоб нібито їх заблокувати, а самі ж потім знімають з них гроші», - додав начальник управління карного розшуку ГУНП в Одеській області Ігор Панченко.

Важливість тісної співпраці поліції та кримінально-виконавчої служби підкреслив і начальник управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Андрій Явтушенко.

«Попередження правопорушень, захист громадян від протиправних посягань та притягнення злочинців до відповідальності – наш спільний обов’язок. Тому працюємо далі у спільній боротьби з шахрайством. Шукаємо та впроваджуємо нові інструменти протидії злочинцям, які вигадують все нові і нові схеми, аби лиш видурити у довірливих людей гроші або інформацію для вільного доступу до банківських рахунків», - сказав начальник відомства.

Відділ комунікації поліції Одеської області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux