Портал в режимі тестування та наповнення
Більше сотні санкціонованих заходів, кілька тисяч одиниць різних видів наркотиків, сотні боєприпасів зі зброєю, десяток затриманих осіб
Опубліковано 06 липня 2022 року о 09:00

Такий результат оперативно-профілактичного відпрацювання території Одещини, направленого на виявлення та затримання громадян, які займаються незаконним збутом наркотичних засобів і психотропних речовин та які впливають на оперативну обстановку в регіоні.

Проводили заходи працівники Управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській області ДБН НПУ. Згідно з аналізом інформації, отриманої від співробітників даного підрозділу, спільно з іншими службами поліції вони відпрацювали понад 400 осіб, яких підозрювали у наркозлочинній діяльності, і провели більше 100 санкціонованих Приморським, Київським, Малиновським та Суворовським районними судами міста Одеси обшуків за місцями мешкання й роботи фігурантів, а також в транспортних засобах, якими ті користувалися.

В результаті були виявлені та вилучені канабіс, коноплі та їхнє насіння, героїн, екстазі, амфетамін, альфа PVP, псилоцибінові гриби, метадон, гашиш, психотропні та наркотичні лікарські засоби орієнтовно, за цінами «чорного» ринку, на майже 10 мільйонів гривень. Крім того, у правопорушників вилучили десяток пістолетів, автоматів, рушниць, револьверів та більше пів тисячі набоїв.

Вжитими заходами поліцейські ліквідували діяльність інтернет-магазину, нарколабораторії з виготовлення альфа PVP та двох аптек, які здійснювали продаж лікарських засобів, у тому числі наркомістких, без відповідної ліцензії.

На даний час в процесуальному порядку затримано восьмеро правопорушників. Накладено арешт на вилучене у них майно на загальну суму майже 700 тисяч гривень.

Загалом виявлені правопорушення з ознаками, передбаченими статтями 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів); 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів); 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту); 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель); 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів); 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, направлені на притягнення до відповідальності причетних до злочинів осіб.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux