Портал в режимі тестування та наповнення
“Безпекові та правозахисні проєкти на Одещині розвиваються попри труднощі воєнного часу”, - Іван Жук
Опубліковано 09 червня 2023 року о 14:20

На цьому очільник поліції Одещини наголосив сьогодні, 8 червня, під час запуску у Роздільнянському районному відділі поліції в Одеській області пілотного проєкту “Інформаційна система “Custody Records”, яка виведе забезпечення прав затриманих осіб та захисту поліцейських на новий, європейський рівень.

Для Одещини це - перший досвід впровадження автоматизованої системи “Custody Records” в територіальному підрозділі поліції, до цього система електронного обліку та відеофіксації працювала тільки в ізоляторі тимчасового тримання № 7, що на Білгород-Дністровщині.

На урочистому заході були присутні керівництво поліції області, начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходько, очільник Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко, представники місцевої влади й самоврядування. За ефективну співпрацю з поліцією Одещини, зміцнення її матеріально-технічної бази та активну громадянську позицію під час збройної агресії російської федерації в умовах воєнного стану представникам влади Роздільнянщини вручили подяки начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області.

“Це 50-тий підрозділ в Україні, де запрацювала система “Custody Records”. Цей проєкт - про європейські стандарти в роботі поліції, про справедливість і паритет. Він передбачає фіксацію всіх дій, від моменту затримання до прийняття рішення судом по особі. Для цього створюють інфраструктурні умови в підрозділах поліції, підсистему, куди вносять всю інформацію, та впроваджується нова посада - інспектора з дотримання прав людини”, - сказав Руслан Горяченко.

Він розповів про принцип роботи системи “Custody Records”, зокрема те, що система контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності не тільки забезпечує правові гарантії затриманим особам, а й убезпечує поліцейських від безпідставних звинувачень у протиправних діях. Це вдається завдяки поєднанню новітнього технічного обладнання, чіткої процедури контролю, відеофіксації даних, їх внесення й обробки.

Всіх присутніх ознайомили з принципами роботи “Custody Records”, покроково продемонструвавши на прикладі змодельованої ситуації всі дії, які відбуватимуться з особою, затриманою або запрошеною в підрозділ поліції.

“Впровадження “Custody Records” на Роздільнянщині - чергове підтвердження готовності територіальних громад й місцевої влади, які не залишаються осторонь та всіляко допомагають поліції змінювати суспільство на краще. Адже попри те, що в країні йде війна, ми продовжуємо працювати над реформуванням поліції й створенням безпекового середовища на Одещині. Робимо з вами одну справу, тому разом - до великої Перемоги”, - зазначив Іван Жук та додав, що поліцейські працюють над тим, щоб незабаром поширити нову цифрову систему в інших територіальних підрозділах поліції області.

Зокрема, до кінця серпня планується запуск ще чотирьох систем “Custody Records“ в різних підрозділах поліції.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux