Портал в режимі тестування та наповнення
Безпека в інтернет-просторі та побуті, обрання фаху: саме на такі теми поспілкувалися подільські поліцейські зі школярами на класних годинах та «Єдиних уроках з безпеки»
Опубліковано 08 лютого 2024 року о 14:30

Профілактичні та профорієнтаційні заходи пройшли в освітніх закладах Куяльницької, Савранської, Окнянської та Ананьївської територіальних громад.

Приміром у Нестоїтському опорному закладі, де поліцейські разом з колегами з ДСНС та освітянами були присутні на відкритті класу безпеки, під час проведення «Єдиного уроку з безпеки» правоохоронці  розповіли школярам про основні правила поведінки, які покликані убезпечити їх від надзвичайних пригод у побуті, закликали бути уважними та обережними і нагадали телефони екстрених служб. Діти разом з дорослими передивились ігрову стрічку з профілактичними порадами від мультиплікаційних героїв, школярі продемонстрували гостям власні знання з правил безпеки життєдіяльності.

В інших учбових закладах правоохоронці наголошували на дотриманні правил мінної та пожежної безпеки, звертали увагу співрозмовників на правила спілкування в інтернет-просторі. «Всесвітня мережа Інтернет щодня активно розширюється і велику її аудиторію складають діти та молодь. За допомогою мережі ми спілкуємося, працюємо, навчаємося, купуємо товари та послуги, здійснюємо банківські операції, шукаємо інформацію тощо. Однак, дуже рідко ми замислюємось над тим, хто має доступ до інформації, яку ми публікуємо в соцмережах або шукаємо в Інтернеті, наскільки надійним є захист нашого профілю. Саме тому знання правил безпеки в інтернет-просторі і їх використання сьогодні є надзвичайно важливим для захисту від зловмисників. Поліцейські закликали підлітків дотримуватись норм етичної поведінки при спілкуванні з віртуальними знайомими, а в разі проявів агресії з боку останніх, порадили одразу припинити спілкування і розповісти про це дорослим або ж звернутися в поліцію.

Крім цього, правоохоронці довели до відома старшокласників інформацію про вищі навчальні заклади системи МВС, зокрема Одеський державний університет внутрішніх справ, де здобувають професію поліцейського. Тих, хто зацікавився спеціалізованим навчанням, скерували до територіальних підрозділів поліції, де їм допоможуть з подальшим збором документів та вступом. А загалом, усі, кого цікавлять ВНЗ системи МВС, заходьте на сторінку https://osvita.np.gov.ua, де є докладна інформація про їх розташування, правила вступу і навчання, матеріальне забезпечення, організацію навчального процесу. Також звертайтесь до кадрових підрозділів поліції за місцем мешкання.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux