Портал в режимі тестування та наповнення
Безпечні канікули: напередодні весняного відпочинку поліцейські Одещини нагадують школярам загальні правила поведінки
Опубліковано 23 березня 2023 року о 14:35

З дітьми говорять про те, як поводитися вдома, на вулиці, в інтернет-просторі, аби не наразити себе на небезпеку. До уваги, безумовно, беруть реалії, в яких усі ми знаходимося другий рік поспіль через широкомасштабну збройну агресію росії проти України.

Весняні канікули – час для активного відпочинку, коли на вулиці більшає сонця і вже нікому не хочеться сидіти вдома. Всіх дітей тягне на вулицю кататися на гойдалках, велосипедах, роликах, бігати або просто гуляти на свіжому повітрі. Тому поліцейські обов’язково нагадують молоді правила дорожнього руху, зокрема, що перетинати проїзну частину дороги треба виключно по пішохідному переходу, а якщо є світлофор, то на зелене світло, впевнившись у відсутності транспорту, який наближається. Також дітям наголошують, що рухатися дорогою на велосипедах дозволяється з 14-річного віку. Менші діти можуть їздити лише у парках, скверах, дворах, стадіонах тощо. 

Поліцейські закликають хлопців та дівчаток не шукати розваг у закинутих або зруйнованих від обстрілів будівлях, на пустирях, у лісосмугах, на узбережжях водойм, які є захисними смугами під час війни. Крім цього, просять не підіймати із землі, навіть не підходити близько до вибухонебезпечних або підозрілих предметів. Про них обов’язково треба сповіщати дорослих, найкраще – спеціальні служби, подзвонивши за номером «101» або «102».

Не менш важливим у реаліях сьогодення є швидке реагування на сигнал повітряної небезпеки, перехід до укриття і, звісно, інформування батьків про місце свого перебування, зазначають дітям поліцейські.

Вдома дітей закликають не гратися сірниками, запальничками, легкозаймистими речовинами, гострими предметами, не чіпати побутової хімії, медичних препаратів, буди вкрай обережними під час користування газовими та електричними приладами. Якщо хтось ще невміло поводиться, приміром, з плитою, вагається у своїх здібностях, краще поки що користуватися нею під наглядом дорослих.

Також правоохоронці наголошують на важливості кібергігієни в інтернет-мережі, де сучасна молодь проводить досить багато часу. Не слід надто довіряти незнайомцям, вступати у сумнівні групи, які пропагують нездорову, агресивну поведінку, розповідати особисту інформацію про себе та свою родину, погоджуватися на зустріч з людьми, яких ви ніколи не бачили.

Поліцейські бажають всім вдалих та безпечних канікул.

Відділ комунікації поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux