Портал в режимі тестування та наповнення
Безпечне дитинство: поліцейські Одещини продовжують опікуватися безпекою юнацтва
Опубліковано 19 квітня 2024 року о 16:15

Цього разу з пізнавальними лекціями правоохоронці відвідали навчальні та дошкільні заклади Плахтіївської, Усенівської й Саратської територіальних громад. А от у Татарбунарах поліцейські долучились до дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура». Зустрічі відбувались спільно з рятувальниками та спеціалістами служби у справах дітей.

Інспекторка ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу поліції Валентина Арнаутова разом з рятувальниками розповіли вихованцям садочка правила поведінки на дорозі й застерегли від активних ігор поблизу проїзної частини. Також показали розповсюджені види вибухонебезпечних предметів та наголосили на трьох правилах безпеки – «Не підходь! Не чіпай! Поклич дорослого!». А наприкінці зустрічі дітки розфарбували тематичні розмальовки.

І школярам 2-3 класів ювенальна поліцейська спільно з інспекторами сектору реагування патрульної поліції також нагадали основні правила дорожнього руху, зокрема ті, що стосуються дітей на велосипедах та самокатах. Малечу закликали бути уважною й обережною, проводити своє дозвілля якомога далі від дороги, переходити проїжджу частину винятково у передбачених місцях та ніколи не перебігати дорогу перед транспортними засобами, що наближаються.

З учнями 8 класів гості підняли тему шкідливого впливу алкоголю та тютюну на підлітків. «Вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, тютюнопаління негативно впливає на зростаючий організм і може призвести до непоправних наслідків на все життя», - зауважила інспекторка ювенальної превенції Валентина Арнаутова.

У Татарбунарах на території міського стадіону «Колос» відбувся 1-й етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура». У грі, що сприяє вихованню у молоді любові до Батьківщини, навчанню навичкам першої медичної допомоги, доланню життєвих перешкод, брали участь учні навчальних закладів Татарбунарської та Лиманської територіальних громад віком від 10 до 16 років. Керівництво, поліцейський офіцер громади та співробітники ювенальної превенції територіального підрозділу поліції забезпечували безпеку учасників гри, а також інструктували дітей щодо безпечної поведінки під час змагань. Окремо Татарбунарські поліцейські нагадали підліткам про кібербезпеку, основні правила безпеки на дорозі, у побуті та на воді.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux