Портал в режимі тестування та наповнення
Березівські поліцейські застерігають громадян від шахрайських схем
Опубліковано 18 березня 2021 року о 09:11

За неповні три місяці поточного року із заявами до правоохоронців звернулися шестеро жителів району, які постраждали від аферистів, втративши в сукупності майже 50 тисяч гривень. Ще кілька людей розповіли поліцейським, що їх намагалися ошукати.

Старший дільничний офіцер територіального відділу поліції Іван Кандаловський зазначає: більшість потерпілих «піймалися на гачок» зловмисників в інтернет-просторі, коли купували, як з’ясувалося, неіснуючий товар на умовах передоплати. Тому закупи поліцейський закликає робити лише у перевірених віртуальних крамницях, які мають хороші відгуки покупців (в ідеалі - знайомих) і з післяплатою.

Чимало жителів громади, говорить правоохоронець, приходять до нього і розповідають про надходження телефонних дзвінків та смс-повідомлень буцімто від працівників банку, що просять надати дані своїх карток, у яких нібито закінчився термін дії. «Добре, що ніхто з людей не повівся на такі хитрощі, бо за ними точно стоять зловмисники. Справжні працівники банківських установ не випитують конфіденційну інформацію у своїх клієнтів. Тож у випадку надходження сумнівних повідомлень за спростуванням інформації одразу звертайтеся за номером телефону банку, що зазначений на вашій картці або безпосередньо до банківської установи, в якій ви обслуговуєтеся», - наголошує поліцейський.

Також багато запитань жителі громади ставлять дільничному і щодо дзвінків та повідомлень про призи, які вони буцімто виграли. До таких повідомлень правоохоронець радить ставитися скептично. «Коли вас запевняють у тому, що ви виграли велику суму грошей чи подарунок, і пропонують перейти за якимось посиланням або передзвонити за вказаним номером, щоб дізнатися, як отримати виграш, чи одразу просять сплатити за нього податок, поміркуйте, чи може таке бути, якщо ви не брали участі у жодному розіграші чи лотереї», - говорить правоохоронець.

Шахрайських схем дуже багато (нагадаємо: нещодавно на Одещині поліцейські затримали двох жінок, які під приводом обміну старих грошей на нові обкрадали пенсіонерів), та завжди слід пам’ятати, що всі вони розраховані на довірливих та необачних людей. Тож будьте пильними, не довіряйте незнайомим людям і перевіряйте надану вам інформацію. Якщо ж ви все-таки стали жертвою шахраїв, звертайтеся до найближчого підрозділу поліції чи телефонуйте на спецлінію «102».

Березівський районний відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux