Портал в режимі тестування та наповнення
Батальйон поліції особливого призначення: його завдання захищати
Опубліковано 04 грудня 2023 року о 18:30

Сильні, відважні, рішучі, самовіддані працівники силового підрозділу поліції Одещини сумлінно охороняють громадський порядок, протидіють злочинності, захищають громадян від протиправних посягань, розміновують деокуповані території України та наближають нашу спільну перемогу над ворогом. Сьогодні, у шосту річницю від дня створення батальйону поліції особливого призначення, найкращих бійців представили до нагороди.

Начальник ГУНП в Одеській області Іван Жук разом зі своїм заступником Денисом Захарченком вручили спецпризначенцям відомчі відзнаками, серед яких медалі «Ветеран служби», нагрудні знаки «Знак пошани» та цінні подарунки.

«Ваша робота дуже відповідальна та небезпечна, постійно пов’язана з ризиком для здоров’я та життя. Ви виконуєте її професійно та самовіддано, і це варте поваги. Я бажаю вам міцного здоров’я, незламності духу й перемоги на кожному завданні. І щоб усі наші сміливі, завзяті, невтомні хлопці й дівчата поверталися додому живими й неушкодженими», - сказав полковник поліції Іван Жук.

Також очільник поліції регіону подякував незмінним друзям правоохоронців, волонтерам, за ефективну співпрацю та матеріально-технічну підтримку, зокрема засновникам групи компанії «Завод», представникам територіальних портів Одеської області, засновнику музею «Таємниці Підземної Одеси», волонтеру благодійного фонду «Великий Фенікс», директору благодійного фонду «Дотягнись до неба».

 

Довідково: батальйон поліції особливого призначення з 2014 року захищає Батьківщину, її суверенітет і незалежність. З самого початку російської агресії спецпризначенці брали участь в Антитерористичній операції на сході України, контр-диверсійних заходах, виявлені зрадників та колаборантів. Вони виконують завдання територіальної оборони, забезпечують дотримання заходів правового режиму воєнного стану на всій території України. Чимало бійців БПОП поповнили ряди штурмової бригади «Лють».

Частина спецпризначенців пройшла вишкіл з піротехніками Державної служби України з надзвичайних ситуацій та вибухотехніками Нацполіції і долучилися до розмінування Харківщини. На полях, у лісових масивах, господарських та фермерських угіддях поліцейські знешкодили чимало протитанкових мін, мінометних та артилерійських снарядів, ручних гранат, касетних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню та іншого вибухонебезпечного залізяччя, яке російськими військами було залишене для вбивства українців.

Вони навчають молодь з різних областей України, яка обрала професію поліцейського, прийомам рукопашного бою, затриманню правопорушників. Діляться з нею своїм досвідом. Самі удосконалюються, вивчаючи сучасні підходи країн ЄС, зокрема до забезпечення публічного порядку.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux