Портал в режимі тестування та наповнення
7000 доларів за перетин кордону: поліцейські Одещини затримали організатора нелегальної схеми
Опубліковано 23 липня 2024 року о 11:00

38–річний приватний підприємець налагодив додатковий спосіб заробітку. За винагороду він обіцяв чоловікам призовного віку безперешкодний виїзд до Молдови. Фігуранту оголошено підозру та загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заблокували нелегальну схему перетину кордону слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно зі співробітниками ГУ ВБ СБУ. 

Правоохоронці встановили, що для реалізації плану зловмисник вступив у змову з наразі невстановленими особами. Чоловіків призового віку, котрі бажали покинути країну, він підшукував серед знайомих. 

У ході проведення подальших слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували, як в кінці травня одесит зустрівся з «клієнтом» та розповів порядок та умови перетину кордону. Вартість послуги для кожного чоловіка складала 7 000 доларів. Друга зустріч відбулася в кінці червня вже безпосередньо при передачі пакету документів. 

Правопорушника затримали «на гарячому» під час отримання частини коштів. 

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання та у транспортному засобі зловмисника, під час яких вилучили речові докази, що підтверджують його причетність до злочину. Зокрема: документи, мобільний телефон та частину грошей, отриманих злочинним шляхом.

«На підставі зібраних доказів ми під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили одеситу про підозру у організації за попередньою змовою групою осіб незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню вказівками. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі ми встановлюємо інших осіб, причетних до скоєння даного злочину. Слідчі дії тривають», - розповіла слідча у справі Юлія Крюкова.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux