Портал в режимі тестування та наповнення
4500 доларів США за безперешкодний виїзд із країни для «просвітницької діяльності»: одеські правоохоронці викрили колишнього служителя церкви в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України
Опубліковано 12 вересня 2023 року о 12:00

Правопорушника затримали після отримання грошей за незаконну оборудку. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, що тягне за собою покарання – до дев’яти років позбавлення волі.

Викрили та задокументували протиправні дії 29-річного жителя Одеси слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками Управління  служби безпеки України в Одеській області під процесуальним керівництвом прокурорів Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що колишній клірик одного із соборів Одеси підшукав чоловіка призовного віку, який прагнув виїхати з України, але не мав на це законних підстав, і запропонував йому за грошову винагороду розміром 4500 доларів США організувати незаконне переправлення за кордон. Зловмисник пообіцяв «ухилянту» виготовити лист від Української Православної Церкви щодо необхідності виїзду до Німеччини для просвітницької діяльності. Також він запевнив громадянина, що через свої міцні зв’язки має можливості усунути всі перешкоди, які виникатимуть, і надав поради та вказівки щодо послідовності дій на шляху до кордону та в момент його перетинання.

Правоохоронці затримали правопорушника відразу після отримання ним від «клієнта» другої частини обумовленої суми у розмірі 2500 доларів США. Також за місцем мешкання фігуранта був проведений санкціонований обшук, в ході якого правоохоронці вилучили гроші, мобільний телефон, комп’ютерну техніку та інші речі, що становлять інтерес для слідства. 

«За наявності достатніх доказів слідчі поліції повідомили містянину про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, а також сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 214720 гривень. Слідство триває», - повідомила заступник начальника слідчого відділення відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Анастасія Черненко. 

Відділ комунікації поліції Одещини




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux