Портал в режимі тестування та наповнення
44-річного жителя Ананьївської громади засудили до 17 тисяч гривень штрафу за пропозицію неправомірної вигоди поліцейським
Опубліковано 10 серпня 2022 року о 12:00

У такий спосіб правопорушник намагався уникнути відповідальності за керування мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння, без документів та захисного спорядження, невиконання вимог про зупинку й перевищення швидкості руху.

Подія сталася на одній з вулиць міста Ананьїв у лютому поточного року: під час нагляду за дорожнім рухом поліцейські помітили мотоцикліста, який був без мотошолома і перевищував швидкість. На вимогу поліцейських зупинитися кермувальник почав тікати.

Чоловіка наздогнали. Як виявилося, він перебував у стані алкогольного сп’яніння, що підтвердила перевірка драгером, і не мав при собі водійського посвідчення.

Аби уникнути відповідальності за вчинені адміністративні правопорушення, громадянин запропонував правоохоронцям три тисячі гривень, а почувши відмову, поклав гроші до багажного відсіку поліцейського автомобіля, чим тільки погіршив своє становище.

Дії правопорушника слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду). Обвинувальний акт і угода про визнання винуватості, укладена між обвинуваченим і прокурором, були направлені до суду, який призначив фігуранту покарання у вигляді 17-ти тисяч гривень штрафу. А запропоновані поліцейським три тисячі гривень неправомірної вигоди конфісковані в дохід держави.

«Крім того, відносно чоловіка склали адміністративні матеріали за ч.5 ст.121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами), ч.4 ст.122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на п'ятдесят кілометрів на годину), ч.1 ст.122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч.1 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП», - повідомив начальник сектору поліцейської діяльності № 1 Подільського районного управління поліції Павло Трофименко.

Сектор поліцейської діяльності № 1
Відділу поліції №1 Подільського районного управління поліції
Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux