Портал в режимі тестування та наповнення
37-річний житель Болградського району постане перед судом за незаконне поводження з боєприпасами
Опубліковано 22 квітня 2023 року о 12:45

Чоловік знайшов і приніс додому осколкові гранати та набій до зброї, здатні до ураження, чим наразив на небезпеку себе та близьких.

При відпрацюванні оперативної інформації поліцейські провели за місцем мешкання 37-річного громадянина із селища Бородіно санкціонований обшук, в ході якого виявили дві ручні осколкові гранати Ф-1 і РГД-5 з підривачами та набій калібру 12,7 х 108 мм.

Боєприпаси правоохоронці вилучили та направили на експертизу. Результат дослідження підтвердив, що патрон є боєприпасом до бойової вогнепальної зброї і придатний до стрільби, а гранати є бойовими і придатні до вибуху.

Чоловік пояснив поліцейським, що підібрав небезпечні знахідки на околиці селища.

Зібравши достатньо доказів, слідчі відділення № 2 Болградського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Таке кримінальне правопорушення, згідно з чинним законодавством, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування поліцейські завершили і обвинувальний акт скерували до суду.

«Виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї та боєприпасів у період повномасштабної війни є одним з найактуальніших напрямів роботи правоохоронних органів. На жаль, цивільні громадяни не до кінця усвідомлюють загрозу, яку становлять ці предмети. Неправильне поводження, неналежні умови зберігання зброї та боєприпасів можуть призвести до неминучих наслідків, які ми повинні запобігти. Тому закликаю громадян при виявленні зброї, боєприпасів чи підозрілих вибухонебезпечних предметів, не наближатися до них, а відразу повідомляти на спецлінію «102». Окрім того, нагадаю, що, відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої», - зазначив начальник Болградського відділу поліції Роман Галкін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux