Портал в режимі тестування та наповнення
37-річний житель Березівського району понесе відповідальність за керування автомобілем без відповідних документів, незаконну порубку та перевезення дерев і пропозицію неправомірної вигоди поліцейським
Опубліковано 27 січня 2023 року о 10:05

Відносно чоловіка правоохоронці склали адміністративні матеріали за частиною 6 статті 121 та частиною 1 статті 126  КУпАП. Також йому повідомили про підозру за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України і розпочали провадження за частиною 1 статті 246 ККУ.

Інспектори сектору реагування патрульної поліції, слідкуючи за дорожньою безпекою, зупинили автомобіль «ВАЗ» з причепом під керуванням 37-річного мешканця Березівської територіальної громади. Під час перевірки документів, водій не зміг надати правоохоронцям свідоцтво про реєстрацію причепа, страховий поліс, а також дозвільні документи на вирубку й перевезення дерев, які виявили поліцейські в його транспортному засобі. Водій зізнався, що спиляв їх у захисних лісових насадженнях.

Аби уникнути відповідальності за правопорушення, чоловік запропонував правоохоронцям гроші. Поліцейські попередили його, що надання неправомірної вигоди службовій особі карається законом, але він продовжив наполягати на своєму. Для документування дій правопорушника на місце була викликана слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. 

За керування транспортним засобом з незареєстрованим в установленому порядку причепом та відсутністю страхового поліса відносно громадянина співробітники сектору реагування патрульної поліції склали адміністративні матеріали за частиною 6 статті 121  КУпАП та частиною 1 статті 126  КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425 – 850 гривень).

Слідчі під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру в пропозиції неправомірної вигоди службовій особі. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України й тягне за собою покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 68000 гривень) або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Також слідчі поліції розпочали провадження за фактом незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях та перевезення незаконно зрубаних дерев за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України. Цей злочин карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000-25000 гривень) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 

Триває слідство.

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux