Портал в режимі тестування та наповнення
22-річний житель Подільського району отримав обвинувальний вирок суду за скоєння двох майнових злочинів
Опубліковано 30 серпня 2023 року о 10:00

П'ять років позбавлення волі з випробувальним строком три роки та відшкодування завданої майнової шкоди одній із потерпілих сторін, яка подала цивільний позов – таке рішення про покарання ухвалив місцевий суд.

Восени минулого року до поліцейських звернувся 44-річний житель Балтщини, який повідомив, що з кабіни належного йому комбайна, запаркованого біля будинку, були викрадені  автомагнітола та набір інструментів, а також 40 літрів дизельного пального з паливного бака. В ході розшукових заходів поліцейські встановили причетність до скоєння крадіжки односельця заявника: той скористався ключем від кабіни, який був залишений у легкодоступному місці на транспорті. Пальне зловмисник встиг продати, а магнітолу та інструменти у нього вилучили. Загалом він завдав потерпілому майновий збиток на суму трохи більше 3500 гривень. Зібравши достатньо доказів, слідчі висунули правопорушнику обвинувачення у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, поєднаному з проникненням у сховище, скоєне в умовах воєнного стану, і скерували обвинувальний акт за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України до суду.

Втім, ще до призначення судових слухань у кримінальному провадженні громадянин скоїв ще одну крадіжку. Він пошкодив замок на вхідних дверях до літньої кухні 54-річної односельчанки, звідки викрав продукти харчування. Крім цього, зловмисник знайшов у кухні ключ від будинку, скористався ним і викрав більше 42000 гривень з оселі жінки. Викритий поліцейськими, чоловік зізнався у скоєному та видав п'ять тисяч гривень і продукти, пояснивши, що решту грошей він витратив.

За наявності достатніх доказів зібраних поліцейськими, слідчими поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури фігуранту було висунуте ще одне обвинувачення у таємному викраденні чужого майна, поєднаному з проникненням у житло та інше приміщення, вчинене повторно, в умовах воєнного стану. Цей злочин також кваліфікується за ч. 4 ст. 185 ККУ.

Обвинувальні акти по обом кримінальним провадженням розглядалися в одному судовому засіданні. Суд, дослідивши матеріали та докази, зібрані поліцейськими на етапі досудового слідства, визнав підсудного винним і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним строком три роки. Протягом іспитового терміну засуджений повинен приходити на відмітку до уповноваженого органу з питань пробації та інформувати про зміну місця проживання й роботи. Якщо чоловік у цей період знову порушить Закон, йому може загрожувати реальне ув’язнення. Також суд задовольнив цивільний позов потерпілої жінки про відшкодування завданої їй матеріальної шкоди.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux