Портал в режимі тестування та наповнення
Ціна маршруту до сусідньої країни – 7000 доларів: поліцейські затримали двох жителів Одещини, які сприяли незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України
Опубліковано 03 жовтня 2024 року о 12:00

Нині фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Обидва можуть опинитися у місцях позбавлення волі на строк до девʼяти років.

Зловмисників викрили та задокументували слідчі відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з працівниками Державної прикордонної служби України та Управління Служби безпеки України в Одеській області під процесуальним керівництвом прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Правоохоронці встановили, що двоє жителів Роздільнянського району віком 37-ми та 61-го року, у змові з наразі невстановленими слідством особами, переховували війсьвозобов’язаних чоловіків у прикордонних населених пунктах і на власних автівках доставляли ближче до кордону, звідки вказівками допомагали потрапити до Придністровʼя в обхід пунктів пропуску.

Коштували послуги ділків 7000 доларів, які вони ділили між собою в різних частинах, залежно від відведеної кожному ролі в оборудках.

Поліцейські задокументували, як наприкінці вересня фігуранти реалізовували схему переправлення чотирьох «клієнтів». Одного зловмисника затримали на під’їзді з «клієнтами» до кордону, а другого – вдома.

В ході проведення обшуків за місцями мешкання ділків та в приміщеннях, де вони переховували «клієнтів», у якості речових доказів слідчі вилучили частину грошей, мобільні телефони з листуваннями щодо оборудок та інші речі, що мають інтерес для слідства, а також автівки, якими користувалися затримані.

«Зібравши достатню кількість доказів, ми повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а саме у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Згідно з чинним законодавством, чоловікам загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. В ході слідства ми встановлюватимемо повне коло осіб, причетних до злочинної схеми, а також громадян, котрі вже встигли скористатися їхніми послугами», - повідомила начальниця слідчого відділення територіального підрозділу поліції Валентина Істоміна.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux