Портал в режимі тестування та наповнення
Жителя міста Ізмаїл поліцейські відправили на лаву підсудних за систематичне домашнє насильство над цивільною дружиною
Опубліковано 14 травня 2024 року о 15:50

Чоловік неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за агресивну поведінку щодо співмешканки і сплачував штрафи. Тепер це може обернутися для нього ув’язненням.

56-річний фігурант перебуває на профілактичному обліку в Ізмаїльському районному відділу поліції за категорією «кривдник» за образи, лайку, скандали відносно 50-річної цивільної дружини. Інспектори сектору протидії домашньому насильству складали відносно правопорушника адміністративні матеріали за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а суд зобов’язував його сплачувати штрафи. 

Це на деякий час вгамовувало чоловіка. 

Втім, зловживаючи алкогольними напоями, він так і не змінив поведінку відносно потерпілої. Сварки між подружжям стали регулярними, більше того, чоловік почав бити жінку.

Після отримання чергового звернення потерпілої слідчі розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується систематичне домашнє насильство.

«Ми зібрали достатньо доказів і під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули зловмиснику обвинувачення в домашньому насильстві, а саме в умисному систематичному вчиненні психологічного та фізичного насильства щодо особи, з якою він перебуває у близьких відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. Слідство завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Чоловіку загрожує покарання у вигляді громадських робіт строком від 150 до 240 годин або пробаційним наглядом на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до двох років», - розповіла старша слідча Ізмаїльського районного відділу поліції Карина Мельникова.

Правоохоронці закликають всіх, хто потерпає від фізичного, психологічного, економічного чи сексуального насильства, не замовчувати це, а одразу звертатися по допомогу до поліцейських за номером «102». Також можна звернутися на урядову гарячу лінію за номером 1547, фахівці якої надають психологічні консультації та підтримку постраждалим. Корисну інформації щодо протидії домашньому насильству також можна отримати в чат-боті МВС:  @police_helpbot

Ізмаїльський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux